68 de locuri rămase neocupate în învățământul dual cărășan


Meseria este brățară de aur, însă nu toți tinerii doresc să o poarte. Asta rezultă din numărul mare de locuri rămase libere la învățământul dual. Cei care vor să urmeze această formă de învățământ mai au la dispoziție 68 de locuri la Colegiul Economic al Banatului Montan și la Colegiul Tehnic din Reșița.
Învățământul dual prezintă o serie de avantaje de la practica și bursele oferite atât de către stat, cât și de către angajator. Chiar și așa tinerii ocolesc acestă formă de învățământ. Pentru acest an au fost alocate 175 de locuri la mai multe licee din banatul montan însă doar 107 au fost ocupate. Pentru următoarea etapă de admitere (20 iulie -3 august) sunt disponibile 2 locuri (brutar-patiser) la Colegiul Economic al Banatului Montan și 66 la Colegiul Tehnic din Reșița (sudor, operator CNC, electrician, lăcătuș, confecționer și instalator).
Cele mai solicitate specializări, și implicit meserii, au fost cele de ospătar și cele de mecanic auto.
Şcoala duală este un sistem de învăţământ de tip profesional, care oferă posibilitatea de a face practică, nu doar în şcoala în care învaţă elevii, ci şi în companii și este o variantă foarte bună pentru cei care doresc să înveţe o meserie.

foto: arhiva

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *