8 subofițeri, 5 din Reșița și 3 din Caransebeș, se alătură pompierilor francezi la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul acestora

Mai mulți subofițeri cărășeni cu o autospecială de stins incendii se vor alătura pompierilor francezi la misiunile de stingere a incendiilor de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul acestora.

Este vorba mai exact despre 8 subofițeri, 5 din Reșița și 3 din Caransebeș.

Menționăm că seara trecută, o aeronavă militară din dotarea Bazei de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul din București cu destinația Franța, în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităților franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetație.

Totodată, o altă aeronavă din cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană din Ungaria urmează, în această noapte, să decoleze de pe aeroportul din Timișoara, cu echipaj format din pompieri salvatori și tehnică de intervenție specifică aflată în dotare.

De asemenea, astăzi, un alt avion militar va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenție.

Ajutor este acordat în baza solicitării de asistență internațională, formulată de guvernul Republicii Franța prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *