Alimente care au puteri de vindecare

Alimentele consumate joaca un rol extrem de important, avand puterea sa fereasca de boli, chiar sa trateze anumite afectiuni sau, daca sunt facute alegeri nefericite, sa imbolnaveasca incet, dar sigur. Dacă ar exista anumite alimente care ți-ar putea restabili echilibrul fizic și psihic, le-ai consuma?

Cu toate că nu te gândești la lista ta de cumpărături ca la o rețetă, multe dintre alimentele pe care le mănânci au puterea de a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. Așa că, data viitoare când mergi la piață sau la magazin, asigură-te că alegi acele alimente care au puteri de vindecare. Iată care sunt acestea!

Iata ce ar trebui sa se regaseasca mai des in alimentatia ta, conform Caring.com:

Kiwi

Acest fruct mic, dar plin de nutrienti are foarte multa vitamina C, o cantitate dubla fata de portocale, care ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor de inima si ofera un tonus de zile mari. Are mai multe fibre decat merele si mai mult potasiu decat bananele. Amestecul de fitonutrienti, vitamine si minerale previne si bolile respiratorii si atacul cerebral.

Kiwi are proprietatea de a subtia sangele, dar fara efecte secundare precum cele date de aspirina, mentine un nivel optim al colesterolului si al presiunii sanguine.

Mai multe studii au aratat ca reduce stresul oxidativ si ajuta celulele sa se repare. In medicina chinezeasca el este chiar folosit pentru grabirea vindecarii ranilor.

Incearca sa mananci un kiwi sau doua pe zi. Cu cat este mai copt fructul, cu atat va avea mai multi antioxidanti.

Cirese

Ciresele au nenumarate puteri vindecatoare, putine calorii si incredibil de multi nutrienti. Au si substante care lupta cu inflamatiile din organism si cancerul, precum quercitina sau acidul elagic. Aceste doua componente inhiba cresterea tumorilor, chiar incurajand celulele tumorale sa se autodistruga, asta fara sa provoace daune in organism. Ciresele au si proprietati antivirale.

Antocianina face ca in urina sa fie un nivel mai mic de acid uric, reducandu-se riscul aparitiei gutei. Cercetatorii cred ca antocianina reduce si riscul aparitiei cancerului de colon. Acesti compusi functioneaza ca un ibuprofen natural, reducand inflamatiile si durerile. Consumandu-le in mod regulat, vei reduce riscul de infarct si atac cerebral.

In medicina chinezeasca sunt folosite in caz de reumatism, guta, artrita sau anemii, datorita nivelului lor ridicat de fier.

Nu le consuma doar in sezonul lor, fa rezerve de cirese in congelator si dezgheata-le atunci cand iti este pofta de un desert natural. Pot fi adaugate in iaurt si cereale.

Fasolea

Fasolea si celelalte legume inrudite cu aceasta sunt cu adevarat miraculoase, scazand colesterolul, regland cantitatea de zahar din sange si productia de insulina si protejand de cancer. Au si fibre, proteine si antioxidanti.

Despre combinatia de fitochimicale din fasole s-a aratat ca previne formarea celulelor canceroase sau inmultirea lor. Cercetatorii de la Harvard spun ca femeile care consuma fasole de cel putin 2 ori pe saptamana sunt cu 24% mai ferite de cancer la san decat restul, pericolul scazand si in ceea ce priveste bolile de inima, diabetul de tip 2, presiunea sanguina ridicata si cancerul de colon.

Indiferent de tipul acesteia, fasolea este o sursa excelenta de fibre, proteine si fier. Contine si triptofan, care iti regleaza apetitul, te ajuta sa adormi mai usor si imbunatateste starea de spirit. Vei beneficia si de cantitati decente de potasiu, magneziu, vitamina B1, B2 si K.

In medicina chinezeasca fasolea este folosita pentru tratarea alcoolismului, a intoxicatiilor alimentare, a presiunii sanguine ridicate, diareei, laringitei, pietrelor la rinichi si a reumatismului. Este bine sa consumi macar doua portii pe saptamana.

Macrisul

Nu numai ca macrisul este plin de nutrienti, dar este cea mai saraca in calorii hrana. Ofera de 4 ori mai mult calciu decat laptele cu 2% grasime, dar si vitamina C mai multa decat portocalele si mai mult fier decat spanacul. Are si multa vitamina A, K si carotenoide si fitochimicale. Nutrientii sai protejeaza de cancer si degenerescenta maculara, intaresc sistemul imunitar si oasele. Previn si cancerul de plamani si esofag.

In medicina chinezeasca macrisul este cunoscut pentru reducerea tumorilor, imbunatatirea vederii pe timpul noptii, stimularea producerii bilei, in cazul dificultatilor legate de urinare, durerile in gat si respiratia urat mirositoare.

Consuma macris zilnic daca poti, acesta gasindu-se destul de usor vara si primavara. El creste si in sere, asa ca este posibil sa-l gasesti in supermarketuri si in anotimpurile reci.

Avocado

Fructul de avocadă reprezintă o sursă excelentă de fibre și acizi grași mononesaturați. În plus, au și un conținut bogat de potasiu, element care joacă un rol-cheie în scăderea tensiunii arteriale. Conține o cantitate mai mare de potasiu chiar și decât bananele. De asemenea, fructele de avocado pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și, în acest fel, reduc riscul apariției bolilor de inimă. Iar beneficiile de vindecare nu se opresc aici – uleiul de avocado are proprietăți anti-inflamatorii, care pot ameliora durerile cauzate de artrită.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz au nenumărate proprietăți de vindecare, ce îți pot transforma corpul atât pe interior, cât și în exterior. Fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, scad nivelul colesterolului rău din organism și stabilizează nivelul de zahăr din sânge. În plus, ovăzul joacă un rol important și în prevenirea bolilor cardiovasculare, având nenumărate beneficii pentru sănătatea inimii. Iar utilizarea fulgilor de ovăz pe piele te poate ajuta să tratezi anumite afecțiuni dermatologice, inclusiv dermatita, erupțiile cutanate și psoriazisul.

Iaurt grecesc

Acest tip de iaurt reprezintă o sursă excelentă de calciu și conține o cantitate aproape dublă de proteine în comparație cu iaurtul normal. Însă puterile sale de vindecare se regăsesc în probioticele sale, bacteriile sănătoase care există deja în intestin și care te ajută la digestie.

Spanac

Cu toate că nu o să-ți crească instant mușchi, cum se întâmpla în cazul lui Popeye, aportul de spanac îți poate face organismul mai puternic, printr-o multitudine de moduri. Acesta reprezintă o sursă perfectă de fier, care scade tensiunea arterială, și menține un nivel ridicat al funcțiilor creierului. De asemenea, conține antioxidanți care protejează ochii împotriva degenerării maculare și inhibă creșterea anumitor tipuri de cancer.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *