AMKA sau cum va arăta Reșița în anul 2271


Concursul de scenarii „Cum vezi viitorul?”, organizat de Teatrul de Vest Reșița și-a desemnat câștigătorii. Astfel cele mai bune texte înscrise în competiție au fost desemnate „AMKA” de Remus Octavian Câmpean și „Străinii” de Rareș Andrei Adam.
Textul AMKA va fi montat pe scena Teatrului de Vest , iar „Străinii” va fi prezentat sub forma unui spectacol lectură. Ambele texte vor fi publicate în volumul volumului „Cum vezi viitorul? – Reșița_500”, editat sub egida Bibliotecii Județene Paul Iorgovici Caraș-Severin.
Concursul de scenarii face parte din proiectul Reșița_500, proiect câștigat de Teatrul de Vest din Reșița și Asociația Țais, și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. În cadrul proiectului se vor realiza producția și reprezentațiile unui spectacolul de teatru SF cu holograme, având ca temă de bază societatea reșițeană într-un viitor îndepărtat, mai exact, peste 250 de ani, așa cum a fost prezentat în scenariul câștigător. Valoarea proiectului „Reșița_500” este de 85,000 de RON.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.