Apocalipsa în 12 moduri [VIDEO]

apocalipsa-in-12-moduri-video

Apocalipsa (sau apocalips, în greacă: ἀποκάλυψις, translitarat: apokálypsis, „ridicarea voalului” sau „revelație”) este o specie a literaturii religioase creștine, care cuprinde revelații despre sfârșitul lumii și judecata de apoi. Este caracterizată de un limbaj profetic-vizionar. Scrierile apocaliptice au apărut adesea ca reacție la întâmplări istorice concrete, tematizându-le sub voalul metaforei sfârșitului lumii. Adesea termenul se referă la Apocalipsa lui Ioan, care este ultima carte din Noul Testament.

Oamenii au fost dintotdeauna curioşi să afle când se va sfârşi lumea cunoscută. Conform Bibliei, acest moment nu este ştiut de nimeni, decât de Dumnezeu. Cu toate acestea, în Cartea Sfântă sunt descrise câteva semne care prevestesc Apocalipsa.

Apocalipsa sau sfârşitul lumii a creat adevărate psihoze în rândul unor persoane sau secte de sorginte creştină care şi-au dedicat tot timpul calculării momentului când Antihristul va veni pe pământ. Cu toate acestea, toate datele lansate până acum în spaţiul public s-au dovedit a fi greşite. În Biblie se spune că „despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl“ (Matei 24:36).

O echipă de cercetători de la Universitatea Oxford a întocmit o listă cu 12 posibile motive pentru care lumea aşa cum o ştim s-ar putea sfârşi, informează CNN.

Razboiul nuclear

Pentru unii dintre noi, un război nuclear este cea mai mare temere, mai ales în contextul numeroaselor conflicte existente în prezent pe Terra. Însă, potrivit cercetătorilor, şansele izbucnirii unui război nuclear sunt din ce în ce mai scăzute, însă nu pot fi subestimate.

Schimbările climatice

Anul 2014 a fost cel mai călduros înregistrat la nivel global de la începutul măsurătorilor de temperatură în 1880. Potrivit experţilor, o creştere a temperaturii medii globale cu mai mult de două grade Celsius ar putea duce la schimbări climatice ce vor avea consecinţe dezastruoase, printre care creşterea periculos de mult a nivelurilor oceanelor din cauza topirii accelerate a gheţarilor arctici, multiplicarea fenomenelor meteorologice catastrofale, dispariţia unor specii de animale din cauza distrugerii habitatului şi înmulţirea conflictelor şi, în final, sfârşitul omenirii.

O pandemie globală

Deşi cheltuielile alocate pentru sănătate şi cercetare au crescut în ultimii ani, creşterea populaţiei şi modernizarea mijloacelor de transport pot contribui semnificativ la apariţie unei pandemii globale, cu efecte devastatoare asupra omenirii.

Asteorizii

Apocalipsa ar putea veni sub forma unui asteroid care se izbeşte de Pământ, însă cercetărorii de la Universitatea Oxford susţin că adevăratul pericol îl reprezintă efectele asupra atmosferei Pământului. „Un astfel de impact va afecta nivelul de oxigen din aer, biosfera, va afecta resursele de alimente şi va crea instabilitate la nivel global”, susţin cercetătorii.

Erupţii vulcanice

Erupţii vulcanice masive ar putea bloca lumina Soarelui, provocând scăderea dramatică a temperaturilor şi foamete, ca urmare a lipsei alimentelor.

O catastrofa ecologică

„Extincţia speciilor înregistrează cel mai rapid nivel din istoria omenirii”, avertizează oamenii de ştiinţă.

Prăbuşirea sistemului global

„Interdependenţa sistemului economic şi politic global nu este de cele mai multe ori un lucru benefic. Orice „defecţiune” poate provoca o reacţie în lanţ şi, în final, la un colaps global”.

Inteligenţa arficială

Astrofizicianul Stephen Hawking a lansat un avertisment la începutul lunii decembrie 2014 în legătură cu riscul pe care îl prezintă dezvoltarea inteligenţei artificiale. „Formele primitive de inteligenţă artificială pe care le avem deja s-au dovedit foarte utile. Dar cred că dezvoltarea unei inteligenţe artificiale complete ar putea aduce sfârşitul civilizaţiei umane”, a spus Hawking.

În ianuarie, peste 700 de oameni de ştiinţă au lansat un apel pentru a se asigura că viitoarele descoperiri ce vor fi realizate în domeniul inteligenţei artificiale vor fi benefice pentru omenire.

Guvernare globală deficitară

Modul în care cei care ne conduc destinele aleg să rezolve o problemă sau cauzează apariţia unei probleme poate deveni o ameninţare la adresa umanităţii.

Potrivit sursei citate, oamenii de ştiinţă de la Global Challenges Foundation şi Institutul Future of Humanity, din cadrul Universităţii Oxford, mai cred că biologia sintetică, nanotehnologia, precum şi „alţi factori necunoscuţi” ar putea contribui la finalul civilizaţiei.

Cercetătorii au lucrat timp de doi ani pentru a realiza această listă.

Click aici pentru video.

Sursa: CNN

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *