Après-ski: cele mai bune locuri din Europa

Îţi place să schiezi, dar parcă tot mai bună este partea de relaxare de după o zi pe pârtie. Noi îţi spunem unde în Europa sunt locurile vestite pentru petrecerile après-ski.

Dacă vei ajunge la schi undeva în Europa, după o zi pe pârtie meriţi să te relaxezi pe măsură, dar nu eşti tocmai adeptul ritualurilor Spa, îţi spunem noi unde au loc cele mai grozave petreceri après-ski. Genul acela cu multă băutură, dans până la ore mici din noapte şi fete frumoase.

Ischgl, Austria

De acord, nu este deloc ieftin în comparaţie cu alte locuri din Austria, dar tot este mai bine decât în multe staţiuni de acelaşi calibru din Franţa sau Elveţia. Ischgl este un oraş plin de viaţă, petreceri şi concerte din noiembrie până în mai, aşa că are unele dintre cele mai grozave baruri après-ski din Austria. Preferatele noastre sunt Schatzi Bar, situat chiar la baza pârtiei şi Trofana Alm, care poate concura lejer pentru titlul de cel mai bun bar après-ski din lume. Ambele cu specific tirolez şi cu oameni care beau şi dansează de parcă se cunosc de o viaţă. În plus, la Schatzi, între 4 P.M şi 7 P.M. sunt câteva fete în costume tiroleze care dansează pe bar, ştii tu, genul acela ca în Coyote Ugly. Un spectacol la care merită să asişti.

St. Anton am Arlberg, Austria

Austriecii stiu să combine schiul cu petrecerea, de aceea nu este de mirare că unele dintre cele mai tari staţiuni de schi se găsesc în această ţară. Dacă ar fi să ne gândim la un motto pentru acest loc, acesta ar fi, cu siguranţă: „Schiază tare, petrece şi mai tare”. În St. Anton vin să petreacă unii dintre cei mai experimentaţi schiori din lume, aşa că aici vei găsi cel mai aglomerat şi mai gălăgios bar après-ski din Austria: Krazy Kanguruh. Nu este de ocolit nici Mooserwirt, locul unde, după două beri toată lumea dansează pe mese. Probabil că aici sunt cele mai rezistente mese din lume, pentru că nu s-a rupt niciuna până acum.

Verbier, Elveţia

Poate că eleveţienii nu sunt cei mai petrecăreţi oameni din lume, dar lucrurile se schimbă radical atunci când vine vorba despre staţiunile de schi. Iar Verbier are avantajul că este unul dintre cele mai grozave locuri unde poţi face frestyle ski, aşa că aici îşi dau întâlnire în fiecare iarnă sportivi dintre cei mai curajoşi şi mai nebuni. Unde îi găseşti după o zi palpitantă pe munte? La Pub Mont Fort. Însă preferatul nostru este Farinet Bar, unde acoperişul se poate glisa atunci când atmosfera devine prea… încinsă.

Alpe d’Huez, Franţa

Ieftină şi veselă, aşa se poate descrie această staţiune montană din Franţa. Bine, acum să nu crezi că ai dat lovitura şi vei bea până vei cădea sub masă pe bani puţini – acest lucru este valabil doar în comparaţie cu locuri mult mai simandicoase precum Val d’Isere sau Maribel. Chiar dacă vei da în jur de patru euro pe o bere, te vei distra de minune în baruri precum O’Sharkeys, Smithy’s, Freeride sau The Crowded House.

Livigno, Italia

Un adevărat paradis pentru pasionaţii de shopping şi o adevărată Mecca pentru cei care iubesc petrecerile, pentru că în această staţiune sunt în jur de 150 de baruri. Aşa că pregăteşte-te de un adevărat maraton de băutură şi party. Noi nu am apucat să testăm decât The Kuhstall, Mikey’s Pub, Gulliver Pub şi Jpioca, aşa că aşteptăm impresii şi de la voi.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *