După ce elevii de clasa a XII-a și a XIII-a au încheiat cursurile pe data de 06 iunie, conform calendarului oficial, astăzi, 13 iunie, la o săptămână distanță, a venit rândul elevilor de clasa a VIII-a să termine școala.
Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar a avut o durată de 34 de săptămâni de cursuri, iar pentru clasa a VIII-a, anul școlar a avut o durată de 35 de săptămâni de cursuri.
Pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 iunie.
Reamintim că, începând cu anul școlar 2022-2023, anul școlar este împărțit pe 5 module, în loc de semestre, cum era până atunci. La finalul fiecărui modul, elevul va primi o nota la purtare, iar la finalul anului școlar se va calcula media acestor note. Pentru fiecare 20 de absențe nemotivate, media va fi scăzută cu câte un punct.
Conform calendarului publicat în Monitorul Oficial, Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, are loc în perioada 23-27 iunie. Pe data de 23 iunie are loc proba la limba și literatura română. Pe 25 iunie, are loc proba la matematică, iar pe 27 iunie, proba la limba maternă.
Elevii vor știi cum s-au descurcat pe data de 03 iulie, atunci când se afișează primele rezultate, iar elevii nemulțumiți vor putea depune contestații în perioada 3-5 iulie. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 10 iulie. Menționăm că, în premieră, elevii au posibilitatea de a vedea lucrările scrise, după afișarea primelor rezultate și înainte de depunerea contestațiilor. Potrivit calendarului, sunt 3 zile prevăzute pentru vizualizarea lucrărilor scrise.
Noul an școlar va începe în data de 8 septembrie 2025 și se va încheia în data de 19 iunie 2026.
Săptămâna de vacanță, la decizia inspectoratelor școlare județene, este programată în intervalul 9 februarie – 1 martie 2026.
Programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde” se vor desfășura în perioada 8 septembrie 2025 – 3 aprilie 2026, în baza deciziilor luate de unitățile de învățământ.