Cadrele didactice, pregătite să acorde primul ajutor

Casa Corpului Didactic Caraș-Severin pregătește cadrele didactice în acordarea primului ajutor.

În mediul școlar pot apărea, în orice moment, situații neprevăzute, precum accidente sau simple loviri, în care cadrul didactic trebuie să acționeze, oferind celor implicați primul ajutor, înainte de a ajunge la un cabinet medical sau, în cazuri mai grave, înainte de a ajunge la fața locului o echipă de intervenții a ambulanței.

Pornind de la această premisă, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin vine în întâmpinarea nevoii de a pregăti cadrele didactice în direcția acordării primului ajutor printr-un program de formare organizat în două direcții: teoretică și practică.

Astfel, cursul, intitulat Elemente de bază în acordarea primului ajutor, urmărește: familiarizarea cu prevederile legislative referitoare la acordarea primului ajutor; însușirea noțiunilor elementare de anatomie și fiziologie; precum și dezvoltarea de competențe teoretice și practice în acordarea primului ajutor.

În cele 20 de ore de curs, formatorii Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, în parteneriat cu Crucea Roșie și având sprijinul voluntarilor acesteia, abordează teme variate, precum: suportul vital de bază, primul ajutor în traumatisme și primul ajutor în diferite situații medicale.

Un accent deosebit se pune pe partea practică, prin care cadrele didactice să fie pregătite să ofere primul ajutor în situații de fracturi, leșin sau pentru persoane inconștiente.

Menționăm că prin acest curs se dorește formarea a peste 200 de cadre didactice, până la finalul anului școlar.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *