Caniculă și instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări cod galben de caniculă și instabilitate, valabile pentru județe din nord-vestul, vestul și sud-vestul țării.
În alte zece județe vremea va fi instabilă până sâmbătă. În șapte județe din Banat, Crișana, Maramureș și Oltenia, valul de căldură va persista, va fi caniculă și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Vizate sunt județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.
În același timp, începând de vineri, 9 iulie, de la ora 18.00, până sâmbătă, 10 iulie, la ora 23.00, zece județe din nord-vestul și vestul țării sunt vizate se află sub cod galben de instabilitate atmosferică. Este vorba despre județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin.
Potrivit mesajului transmis de meteorologi, mai ales în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) și în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *