Cel mai mic restaurant din lume este în Italia

Vacone este un orășel situat în inima Italiei, înconjurat de Dealurile Sabine. În ciuda dimensiunilor sale, Vacone este o bijuterie ascunsă care oferă vizitatorilor o experiență italiană unică și autentică. Orașul este bogat în istorie și cultură, cu ruine antice, arhitectură medievală și biserici frumoase care așteaptă să fie explorate. Orașul a fost întemeiat de sabini, un vechi trib italic, iar mai târziu a fost cucerit de romani. Vizitatorii pot explora rămășițele zidurilor antice romane, care încă înconjoară orașul. Centrul medieval al orașului este la fel de fascinant, cu străzi înguste, case de piatră și un castel frumos.

Vacone este o destinație de vizitat obligatoriu pentru oricine dorește să experimenteze adevărata Italia. Vizitatorii pot experimenta adevărata Italia, departe de aglomerația de turiști. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre Vacone este restaurantul ”Solo Per Due”.

”Solo Per Due” a devenit faimos drept cel mai mic restaurant din lume. Și asta nu din cauză că ar fi în vreo zonă aglomerată din Torino sau Milano, unde spațiul este extrem de scump; dimpotrivă, localul e într-un sat uitat de lume, la nord de Roma.

Deși ca suprafață ”Solo Per Due” ar putea să nu mai fie cel mai mic restaurant din lume – salonul are aproape 50 de metri pătrați – ce i-a adus acest titlu este faptul că poate primi doar doi clienți. Practic, este un loc romantic pentru un cuplu care vrea să ia masa în intimitate. Mulți dintre îndrăgostiții care vin aici își și scriu poveștile într-un volum pus în fața șemineului.

”Solo Per due” se află în satul Vacone, aproape de Rieti dar departe de orice drum național – cu mașina faci un pic peste o oră din Roma. Acum peste 2.000 de ani, aici era vila poetului Horațiu, ale cărei ruine pot fi văzute de cei care fac o plimbare după masă. Restaurantul este adăpostit într-o clădire ceva mai nouă, din secolul al XIX-lea, și este înconjurat de o grădină cu palmieri.

Nu ai însă mari șanse să găsești masa liberă la ”Solo Per Due” dacă te-ai hotărât brusc să iei cina acolo, scrie CNN. Rezervările se fac cu cel puțin 10 zile înainte – dar, în realitate, ca să prinzi un loc trebuie să le faci cu luni bune înainte. De asemenea, dacă nu confirmi cu jumătate de oră înainte că vei ajunge la timp, riști să ți se anuleze rezervarea.

Proprietarii restaurantului sunt o echipă de trei chefi celebri, ale căror identități sunt însă secrete – singurul mod de a le afla este să faci rezervare la ”Solo Per Due” și să-i întâlnești. Chelnerul este permanent disponibil, dar stă ascuns în spatele unui paravan dacă nu îl chemi sunând din clopoțel.

Ideea, a explicat unul dintre misterioșii proprietari ai localului, i-ai venit după ce a fost nevoit să ia masa în repetate rânduri în restaurante aglomerate din Roma unde, pentru că era însoțit doar de fiul său, primea cea mai mică mai proastă masă, eventual și lângă WC. Astfel că s-a gândit să creeze un loc special pentru cei care vor să ia masa doar în doi. Pe lângă prânz sau cină, localul oferă și posibilitatea de a veni și a pleca cu o limuzină privată și chiar și un spectacol privat de artificii.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *