Coduri galben și portocaliu în Caraș Severin

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică. Interval de valabilitate al celor două coduri este 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00. Județul Caraș Severin este sub ambele avertizări, aproape tot județul este sub avertizare cod galben, iar partea de est a județului este sub avertivare cod portocaliu.
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente. De asemenea, instabilitatea atmosferică își va face apariția și în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, unde se vor înregistra precipitații însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local vor exista cantități de apă însemnate, pe arii restrânse peste 30 – 40 l/mp. De asemenea, izolat vor fi condiții de grindină. Cerul se va menține variabil, cu înnorări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 37 de garde Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între 13 și 22 de grade Celsius, potrivit stirimeteo.com.Prognoza meteo ANM pentru București, 30 august 2022
Temperaturile vor fi însă ridicate în Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În București vremea rămâne călduroasă, disonfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul se va menține variabil, mai puțin spre seară și noaptea, când vor exista unele înnorări de scurtă durată.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *