Cursuri de prim ajutor și educație pentru sănătate în comunitatea din Teregova organizate de CEZ și Crucea Roșie


CEZ și Crucea Roșie Română, filiala Caraș-Severin, organizează cursuri de prim ajutor și educație pentru sănătate în comunitatea din Teregova.

„Și eu pot salva o viață” este o inițiativă din cadrul competiției „Generatorii de Bine”, prin care angajații CEZ înscriu și propun anual soluții de viitor, în beneficiul comunității din care fac parte.

Mai exact, până pe data de 30 noiembrie, 100 de elevi și 5 profesori de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” din Teregova se pregătesc pentru intervenția în situații de urgență.

Astfel, se are în vedere crearea unui club de prim ajutor, prin instruirea a 5 cadre didactice, promovarea unui ghid de bune practici privind intervenția la dezastre, organizarea de cursuri în caz de inundații, cursuri de prim ajutor și sesiuni de educație pentru sănătate.

De asemenea, se dorește dotarea clubului cu 6 truse profesionale de prim ajutor.

Nevoia de a susține dezvoltarea capacității de intervenție în situații de urgență, în rândul elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova a pornit de la următoarele observații:
poziționarea geografică a comunei: inundațiile pot fi provocate în urma unor posibile avarii la barajele lacurilor de acumulare sau prin ruperea canalelor de aducțiune;
frecvența fenomenelor naturale periculoase, în special inundații, este în creștere la nivel național, producând pagube materiale însemnate, dar și pierderi de vieți omenești;
în contextul unui dezastru natural, primele persoane care răspund și încep operațiunea de salvare sunt oamenii care locuiesc în comunitatea afectată.

Activitățile se vor desfășura săptămânal, sub îndrumarea echipei formate din specialiștii TMK Hydroenergy Power și Crucea Roșie Română – filiala Caraș-Severin.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *