Examenul de Bac, sesiunea de toamnă, începe mâine, cu proba la Limba Română! În Caraș-Severin, aproape 560 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul

Examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, începe mâine, 16 august, cu proba la Limba și Literatura Română.

În Caraș-Severin, aproape 560 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul de Bac, în 3 centre organizate.

Mai exact, 248 de candidați vor susține examenul la Colegiul Național „C. D. Loga” din Caransebeș, 184 de candidați vor susține examenul la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” din Reșița și 125 de candidați îl vor susține la Liceul Tehnologic „Mihai Novac” din Oravița.

Astfel, absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat în prima sesiune, cei care, din diferite motive, nu au s-au putut prezenta, cei care au dat coringențele, dar și candidații din promoțiile anterioare mai au acum o șansă.

În sesiunea de toamnă, candidații vor începe cu probele scrise, iar mai apoi vor da probele orale.

Pe 17 august are loc proba obligatorie a profilului, urmată mai apoi, pe 18 august, de proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 19 august, absolvenții care au urmat studiile într-o limbă a minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă.

Probele orale se vor susține în perioada 22-29 august, iar pe 31 august se vor afișa rezultatele. Tot în aceiași zi, cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații.

Rezultatele finale se vor afișa pe 3 septembrie.

Reamintim că la prima sesiune de Bac, în Caraș-Severin, dintr-un total de 1.688 de candidați înscriși, 1.555 au fost prezenți pentru a susține examenul și 1.090 au promovat, ceea ce înseamnă că rata de promovare a fost de 70,10%.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *