Ghidul şosetelor pe timp de iarnă

ghidul-sosetelor-pe-timp-de-iarna

Par tot mai indepartate diminetile in care apucai sosetele din sertar in graba, fara sa iti pese daca sunt pereche sau daca se potrivesc in vreun fel cu hainele pe care ai ales sa le porti in ziua respectiva. Azi, in schimb, te opresti in fata sertarului, creionezi in minte intreaga tinuta si alegi dintre numeroasele variante acea pereche de șosete care iti pune in valoare intreaga vestimentatie. Tu ii zici pompos „outfit” ca sa evidentiezi truda…

Sosetele sunt un detaliu important al tinutei pe care o porti, un accesoriu care te scoate in evidenta in mod pozitiv sau negativ, in functie de iscusinta cu care le-ai integrat in ansamblul vestimentar. Pe cat de multe forme, culori si texturi, pe atat de multe posibilitati de imbinare! Trebuie doar sa le alegi pe acelea care se potrivesc personalitatii tale.

Sosetele se aleg in nuanta pantalonului si nu a pantofului. Exceptie fac pantalonii albi, caz in care optiunea corecta este pentru o nuanta apropiata de cea a pantofului. De asemenea, sosetele albe sunt destinate exclusiv tinutelor sport. Singura varianta in care sosetele albe sunt acceptate, altfel decat la o tinută sport, este atunci cand intreaga vestimentație este alba sau intr-o culoare deschisa. Cand intra in scena, insa, pantalonii scurti, povestea capata un alt deznodamant, iar asortarea sosetelor, scurte la randul lor, se face la culoarea pantofilor. Contrastele categorice, in schimb, se adreseaza persoanelor curajoase, nonconformiste, pentru care de cele mai multe ori regulile sunt facute sa fie incalcate. Rezultatele pot fi fericite, sau nu… Cel mai mult in astfel de situatii conteaza atitudinea.

Cele mai confortabile şi călduroase ghete din lume nu înseamnă nimic fără o pereche de şosete despre care să poţi spune acelaşi lucru.

Ţii minte cum, atunci când erai mic, bunica ta nu te lăsa să ieşi iarna din casă până nu se asigura că ai în picioare o pereche de şosete de lână? Probabil că ţi-ai dat seama între timp de ce: pentru că experienţa de viaţă o învăţase că atunci când îţi e cald la picioare, lupta cu gerul de afară e câştigată în proporţie de 50%.

Din fericire, cu tot respectul pentru bunici, şosetele exagerat de groase pe care ele le tricotau nu sunt singura soluţie. Este imposibil ca la raionul de accesorii al magazinelor tale preferate să nu existe o pereche de şosete fabricate dintr-un mix de fibre de lână care să îţi ţină de cald şi elastan sau orice alt material care să le asigure un minimum de elasticitate.

Dacă pe timp de primăvară sau toamnă am încurajat mereu purtarea şosetelor colorate, când vine vorba despre iarnă nu putem face acelaşi lucru. De fapt, stai puţin, de ce nu? Simte-te liber să experimentezi. Dacă crezi că şosetele viu colorate sunt prea mult pentru tine, poţi rupe monotonia cu unele care au un model interesant, realizat din două culori sobre.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *