În primele 10 luni ale anului, peste 2000 de cărășeni au reușit să își găsească un loc de muncă prin intermediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă


Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, în primele zece luni ale anului 2022 au fost încadrate în muncă peste 2000 de persoane.
Din totalul persoanelor care și-au găsit un loc de muncă, până la sfârșitul lunii octombrie, peste 1000 au vârsta de peste 45 de ani, peste 400 au vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, iar cele mai puține persoane care și-au găsit un loc de muncă sunt tineri sub 25 de ani. Este vorba de aproape 400 de tineri.
Numărul femeilor încadrate este de 908, iar al bărbaţilor de peste 1300.
Cele mai multe persoane încadrate în muncă provin din mediul urban. Este vorba de peste 1270 de persoane, iar cele mai puține persoane care au reușit să își găsească un loc de muncă provin din mediul rural. Este vorba de 950 de persoane.
În ceea ce privește nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale. Este vorba de un număr de aproape 900 de persoane.
În primele zece luni ale anului, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de peste 4200 de persoane.
Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, www.anofm.ro la secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *