În scenariul roşu, doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală

Un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății stabilește modul în care se vor desfășura cursurile școlare în funcţie de situația epidemiologică.

O noutate este că pentru elevii din anii terminali, cursurile se vor desfășura cu prezență fizică doar a jumătate din numărul total de elevi înmatriculați. Practic, se ajunge la un scenariu hibrid.

Astfel, în scenariul roşu, adică atunci când rata de infectare cu noul coronavirus depășește 3 la mia de locuitori, dar este sub 6 la mie, scenariu în care până acum mergeau la școală doar elevii de ciclu primar și copiii de grădiniță, merg de acum înainte la școală și elevii din anii terminali, însă doar câte o jumătate de clasă fizic, iar ceilalți vor face ore online.

O altă prevedere este că va fi permisă organizarea în școli, cu prezență fizică, a cursurilor de recuperare a materiei pierdute, adică cursuri remediale pentru absolut toate clasele.

De asemenea, masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă și nici în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în aer liber.

În cazul în care localitatea intră în carantină atunci cursurile se mută online.

În Caraș-Severin, din totalul de 409 unități de învățământ, 251 se află pe scenariul verde de funcționare, 142 pe scenariul galben și 16 funcționează pe scenariul roșu.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *