Îngheţata pe care o mănânci pe semnătură

”Respiro del Diavolo” se cheamă o îngheţată specială pe baza de ardei (foarte) iute ce este oferită de restaurantul Aldwych Cafe din Glasgow (Scotia). ”Cea mai periculoasă îngheţată din lume”, se consumă doar cu măsuri de securitate.

Numele locului este lung şi pompos: „Glasgow’s Aldwych Cafe And Ice Cream Parlor”, dar voi îi puteţi spune “Moartea Papilelor INC”. Numele preparatului este „Respiro Del Diavolo”, sau “Respiraţia Diavolului” şi acesta a debutat săptămâna trecută. Vizual este un festin, un fel de gumă de mestecat Babol îngheţată ca aspect, cu ardeii aceia care bulversează cumpărătorul de îngheţată.

Ai crede că îngheţata îţi va da o senzaţie de răcoare şi răceală, nu cea mai tare arsură a vieţii tale. Acest inedit preparat este realizat manual şi se poate consuma doar de către persoane ce au împlinit 18 ani şi semnează un document special. Îngheţata are 1.569.300 de unități Scoville pe scara SHU, intrând în teritoriul celor mai periculoşi ardei din Mexic şi India.

Considerata de 500 de ori mai iute decat Tabasco, ”Respiro del Diavolo” atinge un scor de 1.569.300 de puncte pe scara Scoville care masoare iutimea ardeilor, clasandu-i pe puncte si pe categorii, de la ”neutru” la ”nociv”, trecand prin ”torid” , ”vulcanic” si ”ardent”, spre exemplu. Inghetata cu pricina va arde gura de 31 de ori mai tare decat o gura de piper de Cayenne si doar de 3,3 ori mai putin decat un spray cu piper folosit de politie. Potrivit scarii Scoville, ”Respiro del Diavolo” este clasata drept ”periculoasa”. Proprietarul Aldwich Cafe, Martin Bandoni, a luat reteta (care dateaza din 1936) din Italia. ”Stiu ca locuitorilor din Glasgow le place sa manance iute, dar inghetata asta e o veritabila explozie nucleara”, a spus Bandoni. O lingurita costa 2,25 euro iar un cornet 2,14 euro. Amatorii trebuie insa sa semneze in prealabil o declaratie prin care-si asuma intreaga raspundere cu privire la riscurile consumului de ”Respiro del Diavolo”.

Ce scrie în documentul aferent? “Pericol de răni, boală şi pierdere a vieţii”. Gelateria ar fi descoperit o reţetă italiană din 1936 şi nu vrea să spună care e ingredientul secret.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *