„Insula Porcilor” [VIDEO]

Majoritatea destinaţiilor exotice se mândresc cu posibilitatea turiştilor de a înota cu delfini, cu broaşte ţestoase uriaşe, cu peşti multicolori, pisici de mare, rechini sau morse, însă puţini sunt cei care ştiu că în arhipelagul Exuma din Bahamas turiştii au posibilitatea să înoate alături de prietenoasele animale care s-au dovedit a fi foarte îndemânatice în arta înotului şi anume… porcii.

Porcii nu zboară, dar înoată, devenind o atracţie turistică neobişnuită pe teritoriul insulei Big Major Cay din Bahamas, numită şi „Insula Porcilor”.

Ajunse pe căi misterioase pe insula din Bahamas, porcinele se pârjolesc la soare înainte de a face baie în apa cristalină cu temperaturi de până la 24 de grade Celsius. Legenda spune că un marinar a dus porcii pe insulă cu intenţia de a se întoarce şi de a-i mânca, dar nu a mai revenit niciodată. Aşa că acum porcii sunt stăpâni pe insulă. O altă legendă spune că familia de porcine s-ar fi aflat pe un vas, iar când vasul s-a scufundat, a reuşit să înoate până la mal şi să supravieţuiască pe insulă. Localnicii şi turiştii îi hrănesc, iar porcii au învăţat să înoate până la bărci pentru a primi recompense. Atât de faimoşi au devenit, încât există excursii speciale pentru cei care doresc să îi întâlnească.

Singura „grijă” a animalelor este mâncarea, dar cum iahturile cu turişti curioşi sosesc în mod constant, acestea nu duc lipsă de hrană. Uneori, prietenoşii porci, adaptaţi în mod bizar acestui stil de viaţă, se îndepărtează serios de mal, spre deliciul vizitatorilor.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *