La Mulți Ani, Carmen Rădulescu!

Carmen Gabriela Rădulescu (n. 29 ianuarie 1964, Oneşti, judeţul Bacău) a apărut prima dată pe scenă când avea trei ani. A fost pregătită de maestrul Titel Popovici. De la 14 ani începe să participe la diferite festivaluri interjudeţene de muzică uşoară din oraşe precum Oradea, Craiova, Brăila, Suceava, etc.

În 1979 a participat la cunoscutul concurs TV „Steaua fără nume”. Deşi a intrat în cea de-a treia etapă a concursului acesta s-a întrerupt.

În anul 1983 obţine Premiul II la secţiunea „Interpretare” a Festivalului de muzică uşoară „Mamaia 1983” (26-30 august 1983).

În anul 1984 începe colaborarea cu compozitorul Şerban Georgescu. Prima colaborare a celor doi a fost la piesa „Speranţă dă-mi speranţă”, pe versurile poetului Dan Verona.

În acelaşi an câştigă Premiul I la Festivalul „Steaua litoralului” din Constanţa şi devine angajată a Teatrului „Fantasio” din acelaşi oraş. Va activa la Teatrul „Fantasio” timp de un an de zile.

Participă la concursul de muzică uşoară „Melodii’84” cu piesa „Hai iubeşte” (Ion Cristinoiu/Eugen Rotaru).

Tot în 1984 efectuează un turneu în Bulgaria.

Participă la secţiunea „Creaţie” a Festivalului de muzică uşoară „Mamaia’84” cu piesa „Senin” (Edmond Deda/Aurel Storin).

În anul 1985 obţine Premiul Tinereţii la populara emisiune-concurs „Şlagăre în devenire” cu piesa „Acelaşi vis” (Şerban Georgescu).

Tot în acest an piesa „Muzica te cheamă” (Şerban Georgescu/Dan Verona) obţine Menţiune la Concursul de muzică de dans de la Costineşti.

Participă la secţiunea „Creaţie” a Festivalului de muzică uşoară „Mamaia’85” cu piesa „Drumul spre noi” (Şerban Georgescu/Dan Verona).

La concursul de muzică uşoară „Melodii’85” participă cu piesele „Muzica te cheamă” – Premiul Tinereţii”, „O floare de astă vară” şi „Acelaşi vis” (toate pe muzica lui Şerban Gerogescu şi pe versurile lui Dan Verona).

În 1986 îî apare primul disc single la Electrecord – „Acelaşi vis”.

La concursul de muzică uşoară „Melodii’86”, piesa „Nu ştiu” (Şerban Georgescu/George Ţărnea) este distinsă cu titlul de Laureată. În cadrul concursului, Carmen Rădulescu cântă alături de alte vedete ale muzicii uşoare româneşti, piesa „Deschideţi poarta soarelui” (Anton Şuteu).

În 1987 îi apare la Electrecord albumul „Muzica te cheamă”.

Tot în 1987 efectuează un turneu de două luni în Danemarca cu formaţia „Electric-cord”

Urmează o nouă participare la concursul de muzică uşoară uşoară „Melodii’87” cu piesa „O clipă doar” (Şerban Georgescu/George Ţărnea).

În anul 1988 se căsătoreşte cu Sorin Oprea, fiului dirijorului Paraschiv Oprea.

Pe 22 ianuarie 1989 Carmen Rădulescu dă naştere baiatului ei, Sorin.

Participă la secţiunea „Creaţie” a Festivalului de muzică uşoară „Mamaia’89” cu piesa „Dorule, măi dorule”(Corneliu Meraru/Dan V. Dumitriu).

Carmen Rădulescu se retrage câţiva ani din muzică pentru a se dedica familei.

Revine cu un nou album în 1993.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *