La Mulţi Ani, Enimen!

Marshall Bruce Mathers III (n. 17 octombrie 1972, St. Joseph, Missouri), cunoscut si sub numele de Slim Shady si sub numele permanent de scena, Eminem, este rapper, producator si actor american, castigatorul unui premiu Oscar.

Cu saptezeci de milioane de albume vandute in toata lumea, Eminem este unul dintre cei mai bine vanduti rapperi din toate timpurile. Eminem a devenit foarte popular intr-un timp scurt, in anul 1999 cand a lansat primul album „The Slim Shady LP”. Urmatorul sau album, „The Marshall Matters LP” a devenit cel mai bine vandut album hip hop, intr-un timp foarte scurt. Desi Eminem a castigat multe premii Grammy, acesta a starnit multe controverse in jurul versurilor melodiilor sale, incluzand glorificarea homofobiei, misoginimului si violentei. Marshall Mathers a avut probleme in viata personala.

Kimberly Anne Scott a fost sotia lui de doua ori. Cuplul s-a intalnit in liceu, incepand o relatie cu suisuri si coborasuri in anul 1989, casatorindu-se in 1999; totusi, cei doi au divortat in anul 2001. In anul 2000, Scott a incercat sa se sinucida si l-a dat in judecata pe Eminem pentru defaimare, dupa ce acesta i-a descris moartea in piesa lui „Kim”. Cei doi s-au recasatorit in anul 2006, dar au divortat dupa nici trei luni de zile, ajungand la un acord de a avea custodie comuna pentru fiica lor, Hailie Jade Scott. Hailie a aparut si a fost mentionata in unele cantece ale lui Eminem, precum „97 Bonnie and Clyde”, „Hailie’s Song”, „My Dad’s Gone Crazy”, „Mockingbird” si „When I’m Gone”. Hailie s-a nascut pe 25 decembrie, 1995. Eminem a adoptat-o pe fiica surorii lui Kim, Alaina. Colegul lui Eminem, Proof de la formatia D12, a declarat ca Eminem „din anul 2002 s-a lasat de droguri si alcool”.

Eminem deţine propria sa casă de discuri, Shady Records, alături de managerul său Paul Rosenberg. De asemenea, Eminem deţine şi un post de radio, Shade 45 în Sirius XM Radio. În noiembrie 2002, Eminem a jucat în film dramatic 8 Mile. El a câştigat Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală pentru piesa emblematică a filmului „Lose Yourself”, devenin astfel primul artist rap din toate timpurile care câştigă premiul. De asemenea, el a avut apariţii cameo în The Wash (2001), Funny People (2009) şi în serialul de televiziune Entourage.

Sursa: www.cinemarx.ro; wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *