„You Know My Name” on „Highway to Hell”

Highway to Hell

AC/DC este o formație hard rock australiană, înființată în Sydney, Australia, în noiembrie 1973 de către frații Malcolm și Angus Young, care au fost membri constanți ai formației până la retragerea lui Malcolm în 2014. Menționați de obicei ca trupă hard rock sau blues rock, AC/DC este considerată un pionier al genului heavy metal și astfel și sunt uneori clasificați, deși ei mereu și-au numit muzica simplu „rock and roll”.

După debut frații Young devin nemulțumiți de Dave Evans pe care nu îl considerau potrivit formației, Ronald Belford „Bon” Scott, șoferul formației devine noul solist pentru AC/DC.

Ronald Belford Scott s-a născut la data de 9 iulie 1946, în oraşul Kirriemuir din Scoţia. In 1952, a fost relocat cu familia în Australia.

Pe 17 februarie 1975 este lansat primul album „High Voltage”, destinat numai pentru Australia. După multe schimbări în trupă, componența se stabilizează prin aducerea lui Mark Evans la bas și Phil Rudd la baterie.

Trupa are un program încarcat de concerte, dar se găsește timp pentru a compune și înregistra albumul „T.N.T.” care este lansat numai în Australia și Noua Zeelanda. În 1976 AC/DC semnează un contract internațional cu Atlantic Records. La sfârșitul lui martie începe primul turneu european, iar în mai apare discul „High Voltage” (versiune internațională), pe care figurează materiale de pe primele două albume scoase în Australia. În acelasi an este lansat și albumul „Dirty Deeds Done Dirt Cheap” în versiune numai pentru Australia și versiune internațională.

În martie 1977 este lansată versiunea pentru Australia a albumului „Let There Be Rock”. Acesta le oferă șansa să cânte în deschiderea celor de la Black Sabbath. Dar, pe timpul turneului are loc o dispută între Malcolm și Geezer Butler, basistul Black Sabbath. Malcolm îl lovește pe Geezer, iar acesta răspunde cu cuțitul. În urma acestei dispute, AC/DC este abandonat ca deschidere pentru Sabbath.

Evans intră în conflict cu Angus Young și este concediat, în locul lui fiind adus Cliff Williams. „Let There Be Rock” este lansat internațional și Cliff debuteză cu ocazia concertului de la Lifesavers, din Sydney. În turneul de promovare, trupa concerteaza în SUA și Europa.

Din februarie până în martie 1978 se înregistrează noul album „Powerage”, iar lansarea are loc în aprilie, ocazie cu care trupa susține un concert la Apollo (Glasgow) care este înregistrat și inclus pe albumul live „If You Want Blood You’ve Got It”. Pentru promotia albumului trupa efectuează un turneu britanic cu 26 de concerte, și unul american cu în jur de 100 de concerte, alaturi de Alice Cooper, Aerosmith, Rainbow, Scorpions, UFO, Journey și Savoy Brown. În cateva luni formația vinde peste 250.000 de discuri, numai în America.

Pentru prima data AC/DC lucrează cu un alt producator, Robert John „Mutt” Lange cu care înregistrează cel de-al saselea album, „Highway to Hell”, ce avea să fie și ultimul cu Bon Scott la voce. Acesta a fost înregistrat în studioul Roundhouse din Londra, în martie-aprilie, 1979. Albumul devine cel mai bine vândut al formației de până atunci, iar AC/DC cântă cu sălile pline.

Pe 19 februarie 1980 Bon Scott îi face o vizită tour managerului Ian Jeffery pentru a lua masa împreună, iar seara pleacă la clubul Music Machine. Dupa închiderea clubului, Bon pleacă alături de un prieten al său, Alisdair Kinnear. Bon, fiind în stare de ebrietate leșină în masina lui Kinnear, care îl lasă acolo. Dimineata următoare, observând că Bon și-a pierdut cunoștința, Kinnear il duce la spitalul King’s College, dar prea tarziu. În urma autopsiei medicii au declarat că moartea sa a survenit în urma abuzului de alcool („Acute alcohol poisoning”). Bon Scott avea 33 de ani.

Dupa moartea lui Bon, grupul se gândea dacă să continue fără el sau să renunțe. Până la urmă frații Young hotărăsc că Bon ar fi dorit ca AC/DC să meargă mai departe și fără el. Trupa începe căutarea unui nou vocalist, iar pe lista candidatilor se aflau, printre alții: Stevie Wright (Easybeasts), Terry Slesser (Back Street Crawler), Buzz Shearman (Moxy) și ultimul pe listă Brian Johnson (Geordie). Brian cântă doar două piese la audiție („Whole Lotta Rosie” și „Nutbush City Limits” a lui Tina Turner) și după câteva zile este numit noul vocalist AC/DC.

La Mulţi Ani, Courtney Love!

Courtney Love (nume real: Courtney Michelle Harrison, n. 9 iulie 1964, San Francisco, California) este o artistă rock și actriță americană.

Love este fiica psihoterapeutului Linda Carroll și a fostului manager al trupei Grateful Dead, Hank Harrison. Ea a fost căsătorită cu vocalul trupei grunge Nirvana, Kurt Cobain împreună cu care are o fiică, Frances Bean Cobain. O fire rebelă, provocatoare și nonconformistă, Courtney Love a fost catalogată de revista Rolling Stone ca fiind cea mai controversată prezență feminină din istoria rock-ului alternativ.

În 1986 Love a debutat ca actriță în Sid and Nancy un film în regia lui Alex Cox, ce îl avea în rol principal pe Sid Vicious, basistul trupei Sex Pistols. În 1989 și-a înființat propria trupă de rock alternativ Hole care s-a destrămat după lansarea celui de al 3-lea album, Celebrity Skin în 1998. De-a lungul anilor a continuat să apară în diverse roluri de cinema, cel mai memorabil fiind Althea Leasure Flynt din The People vs. Larry Flynt (1996) pentru care este nominalizată la Globurile de Aur. În 2004 revine pe piața muzicală ca artist solo cu America’s Sweetheart iar în 2010 re-înființează trupa Hole alături de noi membrii lansând pe piață albumul Nobody’s Daughter.

Sursa: Wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *