La Mulţi Ani, José Carreras!

Josep Carreras i Coll (născut pe 5 decembrie 1946 în Barcelona, Spania), cunoscut ca José Carreras, este un tenor spaniol originar din Catalonia. Unul dintre cei mai proeminenți cântăreți de operă ai generației sale, fiind absolut remarcabil mai ales în operele scrise de Verdi și Puccini. Cariera sa cuprinde peste 60 de roluri interpretate pe diferite scene muzicale ale lumii și numeroase prezențe în studiourile de înregistrare.

Carreras a dobândit o largă faimă și recunoaștere internațională ca fiind unul din „Cei trei tenori”, alături de Plácido Domingo și Luciano Pavarotti într-o serie de concerte foarte populare începute în 1990 și continuate până în 2003.

Carreras este, de asemenea cunoscut pentru eforturile sale umanitare îndreptate spre tratarea leucemiei. Carreras este fondatorul și președintele instituției La Fundació Internacional Josep Carreras per a la Lluita contra la Leucèmia (în română Fundația Internațională José Carreras pentru lupta împotriva leucemiei), pe care tenorul spaniol a constituit-o în 1988, după recuperarea sa aproape miraculoasă din boală.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *