La Mulți Ani, Shakira!

Calatoria muzicala a lui Shakira Isabel Mebarak Ripoll a început la doar câţiva ani după naşterea ei pe 2 februarie 1977, in Barranquilla, Atlantico, Columbia.

Crescand, Shakira s-a bucurat privindu-l pe tatăl ei cum compunea poezii la maşina de scris a familiei, iar la vârsta de 4 ani, a scris o prima ei poezie, „La Rosa de Cristal”.

După moartea bruscă a fratelui ei, Shakira a scris primul ei cântec la vârsta de 8 ani şi în cele din urmă a inceput sa cante. Ea îşi aminteşte primul ei mini-spectacol, care a fost un dans improvizat pe o masă de restaurant pe cand era un copil, spre incantarea familiei ei şi a patronilor.

Shakira a inceput sa cante pentru colegii ei de la şcoală, dar vocea ei unica a ţinut-o departe de corul scolii. Cand era adolescentă, i-a fost prezentata lui Monica Ariza, un producător care a înfiinţat o audiţie cu Sony. Studio-ul nu a fost impresionat, dar la a doua auditie i-a cucerit, si Shakira a semnat un contract pe trei albume. Din păcate, primele două albume, „Magia” din 1991 şi Peligro din 1993, au avut parte de comentarii şi rezultate dezamăgitoare, aşa că Shakira s-a concentrat pe liceu, în locul muzicii.

Contribuţia Shakirei la albumul „Nuestro Rock” i-a adus un mare succes în Columbia, şi un al treilea album a urmat în 1995. Rezultatul a fost „Pies Descalzos”, care s-a vandut in cinci milioane de exemplare şi a pregătit calea pentru „Donde Estan Los Ladrones” din 1998, oferindu-i expunerea în întreaga lume şi opt single-uri, inclusiv „No Creo” şi „Inevitable?”. În 2000, a fostcastigatoarea unui premiu Grammy, urmat de albumul „MTV Unplugged”, la fel si MTV Video Music Award.

Shakira a avut încă de înregistrat un album în limba engleză, astfel încât si-a făcut din acesta urmatorul ei obiectiv, cu ajutorul Gloriei Estefan. Ca o provocare, Shakira a insistat sa scrie primul ei album in limba engleza de la zero, fără traducerea materialelor existente. Urmatoarea lansare a fost „Laundry Service”, condus de single-ul ” Objection”, iar albumul s-a vândut in 13 milioane de exemplare, inclusiv o treime din acestea in America de Nord. Mai multa faima si avere au urmat odata cu lansarea albumului „Oral Fixation”, un set de două volume, cu un album in spaniolă şi celălalt în limba engleză. Colectiv, au dus-o la castigarea unui un alt Grammy şi trei premii Grammy Latine.

În 2006, Shakira s-a bucurat de un succes imens cu „Hips Don’t Lie”, un single de pe „Oral Fixation Vol. 2” cantata impreuna cu Wyclef Jean. Piesa a fost una dintre cele mai de success piese de dans din ultimii ani, şi s-a dovedit a fi Shakira prima piesa a Shakirei aflata pe primele locuri in topurile din SUA şi Marea Britanie, care a condus la un turneu mondial care a durat peste un an şi a acoperit patru continente. Cu fanii nerăbdători pentru noutati, Shakira a lansat, de asemenea, un turneu de însoţire DVD.

De atunci, Shakira a fost ocupata cu mai multe colaborari. Mai ales, ea a colaborat cu Carlos Santana in „Illegal”, impartind scena cu Lil Wayne şi cântă cu Beyonce pentru single-ul din Top 5 „Beautiful Liar”. În 2007, Shakira a avutt, de asemenea, două melodii pentru coloana sonora a filmului „Dragoste în vremea holerei”, castigand o nominalizare la Golden Globe pentru una dintre aceste melodii: „Despedida.” De acolo s-a dus pe lista topurilor noastre 99 din 2008, desigur. Shakira o „sassy songbird” cu un potenţial nelimitate, după cum spune cântecul,iar şoldurile ei nu mint.

Shakira a lansat al şaselea almbum al ei, „She Wolf”, în noiembrie 2009, consolidandu-si pozitia ei ca fiind una dintre femeile de top, ce cânta în muzică – nu doar în Columbia -, ci în întreaga lume. Beneficind de toata recunoaşterea internaţională, nu e de mirare că ea se îmbarcă pentru un turneu mondial în 2010.

Ne place de Shakira deoarece este un artist extrem de talentat si generos. Pe langa cariera sa in muzica, „Shaki” – asa cum o alinta fanii, si-a gasit timp sa ii ajute pe cei mai putin norocosi prin intermediul muncii sale din cadrul UNICEF.

Shakira a devenit mămică pentru a doua oară, joi 29.01, micutul Sacha venind pe lume la ora 22.00, prin cezariană, la un spital din Barcelona.

Cântăreaţa columbiană în vârstă de 37 de ani şi fotbalistul formaţiei FC Barcelona, Gerard Pique (27 de ani) mai au un băieţel, Milan, născut în ianuarie 2013.

Shakira şi Gerard Pique s-au cunoscut în timpul Cupei Mondiale din 2010, ce a avut loc în Africa de Sud. Cei doi formează oficial un cuplu din 2011.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *