Luni încep simulările la Bacalaureat și la Evaluarea Națională, pentru cei peste 4.000 de elevi cărășeni, de a 8-a, a 12-a și a 13-a


În Caraș-Severin, peste 4.000 de elevi de a 8-a, a 12-a și a 13-a vor susține, de luni, simulările la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.
Mai exact, simulările pentru Evaluarea Națională se desfășoară în perioada 20-22 martie, iar cele pentru examenul de Bacalaureat au loc în perioada 27-30 martie.

Astfel, la Evaluarea Națională, elevi de clasa a 8-a vor susține, pe 20 martie, simularea la Limba și Literatura Română, pe 21 martie vor continua cu proba la matematică, iar pe 22 martie, elevii care au urmat studiile într-o limbă a minorităților naționale vor susține simularea la Limba și lieratura maternă.

La Bacalaureat, pe 27 martie are loc proba la română, pe 28 martie are loc proba obligatorie a profilului, pe 29 martie, proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 30 martie are loc proba la limba maternă.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări la simularea Evaluării Naționale este de 2 ore, respectiv 3 ore la simularea pentru BAC.

Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

La aceste simulări, rezultatele se vor afișa, în cazul Evaluării Naționale, pe data de 29 martie, iar în cazul Bacalaureatului, pe data de 6 aprilie.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *