Măști neconforme depistate de comisarii de la protecția consumatorului

În România în ultima perioadă apar o serie de alerte privind anumite produse care sunt neconforme, în special măști. Ultima alertă apărută vizează măști neconforme descoperite de comisarii pentru protecția consumatorului într-un supermarket din județul Prahova.  Aceste măști descoperite ca fiind neconforme au fost retrase de la comercializare, iar comisarii au transmis o notificare de produs neconform, din această categorie, către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Conform unui comunicat al ANPC: „A fost validată o nouă alertă din partea României, a 26-a, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene.
Produsele neconforme de acest tip, care au fost deja retrase de la comercializare de către comisarii ANPC, au fost identificate într-unul dintre magazinele componente ale unui lanț comercial de retail.
ANPC se află în permanentă alertă în ceea ce privește piața de bunuri și servicii, mai ales cele necesare în acestă perioadă marcată de Covid-19 și va continua să realizeze verificări în ceea ce privește respectarea prevederior, în mod deosebit la această categorie destinată publicului, până când pericolul pandemic se va fi sfârșit.
ANPC reiterează avertismentul adresat operatorilor economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”, astfel încât actul comercial să se desfășoare conform prevederilor legale, cu respectarea drepturilor consumatorilor.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *