Medicii de familie care își vor vaccina anti-COVID pacienții la domiciliu sau în ambulatorii vor primi între 40 și 60 de lei

Medicii de familie care își vor vaccina anti-Covid pacienții la domiciliu sau în ambulatorii vor primi între 40 și 60 de lei.

Mai exact, în cazul vaccinării la cabinetul propriu, medicii de familie vor primi 40 de lei, indiferent dacă este făcută unui pacient de pe listele proprii sau nu.

În cazul vaccinării la domiciliu, medicii vor primi sume mai mari, respectiv 60 de lei.

Tarifele includ şi consultaţia medicală, precum şi raportarea şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale.

Reamintim că la ora actuală, 14 medici de familie din Caraș-Severin vaccinează populația împotriva coronavirusului.

În plus, proiectul de ordonanță va permite și medicilor de specialitate care vaccinează în ambulatoriile spitalelor să primească bani pentru asta.

Așadar, medicii specialiști din ambulatorii vor primi aceeași sumă pe care o primesc acum medicii de familie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în cabinete, respectiv 40 de lei.

În județ, aproximativ 120.000 de doze de vaccin au fost administrate de la începutul pandemiei și până în prezent, din peste 127.000 de doze primite.

Cele mai multe doze administrate au fost de la Pfizer, după care de la Moderna, de la Johnson and Johnson și de la Astra Zeneca.

Măsurile se vor aplica, cel puțin teoretic, până în data de 31 martie 2022.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *