Meteorologii anunță vreme rea pentru următoarea perioadă! S-a emis un cod portocaliu și un cod galben de instabilitate atmosferică pentru mai multe zone din țară!

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis un cod galben și un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru următoarea perioadă. Și județul Caraș-Severin se află pe lista zonelor afectate.

Astfel, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali va fi cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40- 60 l/mp și izolat 70 l/mp.

Cod galben va fi în centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80- 100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55-65 km/h.
Vor fi de asemenea, ploi abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25- 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.
Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *