Cum să faci muştar de casă

Fără aditivi, fără E-uri nocive, cu un gust infinit mai bun decât cel cumpărat din supermarket, muştarul făcut în casă nu este doar un produs superior calitativ, ci poate fi şi o activitate (re)creativă de care să te bucuri in bucătăria ta. Nu doar că beneficiile sunt multiple, dar, pe lângă ele, satisfacţia faptului că ai reuşit să îl faci cu mâinile tale îţi va creşte şi mai mult bucuria! Iată câteva indicaţii care te vor ajuta sa faci cel mai savuros muştar de casă.

Folosit nu doar pentru a da savoare preparatelor tale, ci şi ca bază pentru sosuri sau dressinguri pentru salate, muştarul aduce cu sine nenumărate proprietăţi terapeutice. Este un bun laxativ, scade colesterolul crescut, stimulează buna funcţionare a circulaţiei sângelui şi creşte tensiunea arterială, este un bun antiinflamator şi stimulează pofta de mâncare. De asemenea, făcut în casă, deci fără substanţe nocive care să intre în componenţa sa, muştarul luptă împotriva astmului, bronşitei, durerilor reumatice, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei, reumatismului şi gripelor.

Iar dacă acestea nu sunt motive suficiente pentru a îl prepara singuri, acasă, atunci gustul este motivul suprem: niciun muştar industrial nu va întrece gustul muştarului homemade!

Reţeta este cum nu se poate mai simplă: într-un castron de sticlă se pun seminţele de muştar. Peste ele se toarnă apă. Se lasă la înmuiat circa 2 ore. Apoi se înlătură apa şi cu ajutorul unui blender se transformă în pastă. Se adaugă oţet şi puţină apă. Se îndulceşte cu puţină miere. După gust se adaugă hrean sau ghimbir şi sare. Se mai lasă 30 de minute, apoi se mai adaugă încă puţină apă, pentru a obţine consistenţa dorită. Muştarul de casă este gata!

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *