Oamenii legii și pompierii au lucrat la foc continuu în perioada sărbătorilor pascale


Oamenii legii și pompierii au lucrat la foc continuu în perioada sărbătorilor pascale.

Mai exact, la nivel național, polițiștii și jandarmii au intervenit la peste 4.000 de evenimente, iar pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 90 de incendii, peste 30 dintre acestea fiind de vegetație uscată.

De asemenea, serviciile mobile de urgență, reanimare și descarcerare au intervenit, într-o singură zi, pentru acordarea primului ajutor medical pentru peste 1.000 persoane, iar pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 4 persoane.

Și piloții Inspectoratului General de Aviație au executat, tot într-o singură zi, 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane aflate în situații de urgență.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în doar 24 de ore au intrat în țara noastră aproape 20.000 de mijloace de transport, cu peste 80.000 de persoane, dintre care peste 5.000 au fost cetățeni ucraineni.

Menționăm că, de la începerea conflictului din Ucraina, aproape 4.500 de ucraineni au solicitat azil în țara noastră.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru protejarea comunităților prin prevenirea și combaterea infracționalității, creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat și gestionarea eficientă a situațiilor de urgență.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *