Poșta Română a început încasarea facturilor cu cardurile de energie acordate de Guvern persoanelor vulnerabile

Poșta Română oferă posibilitatea celor care au intrat în posesia cardului de energie să realizeze plăți pentru facturile la utilități.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat, în conturile Poștei Române, sumele de bani destinate persoanelor vulnerabile și reamintim că beneficiarii pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin trei modalități:
-Direct la poștaș
-Prin mandat poștal
-Online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziția beneficiarilor

Solicitarea de plată online poate fi realizată accesând site-ul Poștei Române, www.posta-romana.ro, la secțiunea “Compensare energie”. Acolo, beneficiarul înregistrează cererea, fiind îndrumat pas cu pas pentru încărcarea documentelor. La final, primește pe e-mail o confirmare că solicitarea de plată a fost înregistrată.

În cel mult 5 zile mai primește, tot pe e-mail, o altă confirmare că cererea sa a fost soluționată. În cazul în care vreunul dintre documentele încărcate se dovedește a fi necorespunzător, beneficiarul este notificat în acest sens.

De asemena, cei care nu au intrat încă în posesia voucherelor acordate de Guvern persoanelor vulnerabile, urmează să le primească până la sfârșitul lunii.

Cardurile de energie, atât pentru tranșa I cât și pentru tranșa a II-a, pot fi folosite până la data de 27 decembrie 2023.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *