Programul „Masă caldă” s-a extins la 300 de școli! În Caraș-Severin, 3 unități de învățământ beneficiază de acest program

Ministrul Educației, Sorin Câmpenau, a anunțat că Programul „Masă caldă” s-a extins la 300 de școli.

Astfel, sunt vizați un număr de 140.000 de elevi.

Programul „Masă caldă în şcoli” este integrat în conceptul „Masă sănătoasă în şcoli”, un program al Guvernului, care vizează un milion de elevi, cu o finanţare de peste un miliard de euro, pentru perioada 2022-2027.

În Caraș-Severin, 3 unități de învățământ beneficiază de acest program, cu un număr de peste 90 de preșcolari, aproape 200 de elevi din învățământul primar și peste 130 de elevi din învățămânul gimnazial.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială Vrani, Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă” Turnu Ruieni si Şcoala Gimnazială Dognecea.

În unitățile de învăţământ în care există cantină cu avize de funcţionare şi spaţiu adecvat de servire a hranei, masa caldă va fi preparată în regim propriu.

Pentru școlile care nu dispun de cantină, dar în care există un spaţiu de servire a mesei sau un alt loc amenajabil în acest scop, masa caldă va fi asigurată în regim catering.

În unitățile de învăţământ în care nu există nici cantină şi nici spaţiu amenajabil în scopul servirii mesei, elevii vor primi pachet alimentar.

Acest program este gândit pentru a diminua rata abanonului școlar, rată care se plasează peste media Uniunii Europene, fiind mai exact de 18,10% în 2017, 16,40% în 2018 și 15,30% în 2019, conform datelor oficiale Eurostat.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *