Reșița 250: 200.000 lei puși în joc pentru proiecte culturale


200.000 lei sunt puși la dispoziția reșițenilor și nu numai, de către Primăria Reșița, pentru a organiza evenimente culturale care să aibă ca temă împlinirea 250 de ani de industrie la Reșița. De altfel, primarul Reșiței, Ioan Popa, a transmis un mesaj reșițenilor.
„Dragi reșițeni,
Nu peste mult timp se vor împlini 250 de ani de când au fost aprinse primele două cuptoare înalte ale Reșiței, „Josephus” și „Franziskus”.
Atunci, în data de 3 iulie 1771, a fost semnat certificatul de naștere al industriei reșițene. În sfertul de mileniu care a trecut, atât Reșița cât și industria sa au suferit necontenite transformări. Ele au crescut împreună, s-au bucurat și au suferit împreună. Acum, avem prilejul să sărbătorim această istorie extraordinară a orașului nostru.
Reșița, acest spațiu multicultural, fost mecanic șef al industriei românești, încearcă acum să-și construiască o nouă identitate, dar își respectă istoria, o serbează, și pune la loc de cinste cultura, tradițiile și oamenii acestui loc care au performat aducând valoare adăugată Reșiței prin tot ceea ce au făcut.
#250ani de industrie reșițeană, este o performanță la care nu se putea ajunge fără multă muncă, pasiune și armonie socială, toate acestea devenind o stare de spirit caracteristică Reșiței și pe care suntem obligați să o transmitem generațiilor care ne urmează.
Trăim deci un moment unic și trebuie să-l sărbătorim împreună, făcând din el un eveniment important pentru fiecare piept în care bate o inimă de reșițean.
În acest sens, prin hotărârea #ConsiluluiLocalReșița, am validat granturi în valoare de 200.000 lei, ce vor finanța proiecte venite din partea comunității pe tema „250 ani de industrie reșițeană”.
Invităm deci toți operatorii culturali, ONG-urile și asociațiile care doresc să se implice în organizarea acestor evenimente, să o facă cu încredere, să vină cu propuneri și să depună proiecte în vederea finanțării.
Toate proiecte importante, care au legătură cu acestă temă, vor beneficia de sprijinul primăriei Reșița”
.

Post Author: Cristian Bistriceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *