Deputatul de Caraș-Severin, Samuel Miclău, atrage atenția asupra situației prelungite de la Școala Gimnazială Nr. 8 din Reșița, unde, de peste patru ani, elevii sunt nevoiți să învețe în condiții improprii, în lipsa finalizării lucrărilor de reabilitare a clădirii. „Copiii de la Școala Gimnazială Nr. 8 din Reșița nu trebuie să mai sufere din cauza unui conflict între autorități și constructor”, a transmis acesta.
Situația Școlii Gimnaziale nr.8 din Reșița, aflată într-un proces de reabilitare de peste 4 ani a atras atenția parlamentarului AUR, Samuel Miclău. Acesta subliniază că fondul problemei nu este legat de intenții rele, ci de un conflict administrativ care, prelungit nejustificat, afectează grav comunitatea locală.
„Situația de la Școala 8 arată cât de greșit este să crezi că unii sunt perfecți, de neatins. Că nu mai ai voie să le spui nimic, că se supără ‘Mesia’ și toți ‘truditorii’ din primărie. Războiul autorităților cu constructorul NU are la bază grija pentru copii sau dorința de a face bine comunității. La fel ca în multe alte cazuri din Reșița, pare că cineva are și alte interese personale. De data asta, ceva n-a mai mers. Și în tot acest timp, copiii sunt cei care suferă”, a transmis deputatul AUR Samuel Miclău.
Samuel Miclău consideră că, indiferent de cauzele acestui blocaj, este inacceptabil ca elevii și părinții să suporte consecințele:
„Cei care conduc orașul au blocat un proiect vital pentru sute de copii și părinți fără nicio frică de consecințe. Pentru că se simt intangibili. Pentru că, după ce au pus asfalt pe câteva străzi, cred că li se cuvine totul. Da, e corect să recunoaștem și ce s-a făcut bine în Reșița. Am făcut-o chiar și când eram adversari direcți, chiar dacă a însemnat să pierdem voturi. Dar aici este vorba de altceva și nu mai vorbim de greșeli. Aici vorbim despre copii ținuți patru ani într-o clădire improprie, despre lipsă de respect, despre dispreț față de oameni. Poate ați pierdut contactul cu realitatea. Așa că vă spun clar: nimănui nu-i pasă de conflictele voastre personale. Oamenii vor soluții, nu scuze. Copiii merită să-și termine școala acolo unde ar fi trebuit să învețe de la început. Datoria voastră e simplă: rezolvați problema. Nu vă mai bateți joc și din toamnă să vedem că această situație absurdă va înceta”, încheie, Samuel Miclău care face apel la responsabilitate și cooperare din partea tuturor celor implicați.