Sărbătorile de iarnă pot fi definite de mai multe lucruri: colinde, brăduț împodobit, cadouri și, nu în ultimul rând, masa de Crăciun luată în familie, care completează perfect spiritul sărbătorilor!

 

Sărbătoarea Crăciunului a fost întotdeauna o sărbătoare a bucuriei pentru creștini, dar, mai ales pentru copii, care așteaptă cu nerăbdare momentul împodobirii pomului de Crăciun sau zilele în care merg la colindat, primind în schimb daruri.

Tuturor ne este drag mirosul cozonacului, al sarmalelor și al prăjiturilor care ne transportă pe vremea copilăriei și care ne umple sufletul de bucurie și de magia Crăciunului. Tocmai aceste lucruri fac masa de Crăciun specială. Crăciunul este o sărbătoare magică iar masa de Crăciun este masa principală tradițională la care participă toți cei dragi ai familiei.

Tradițiile privind masa de Crăciun variază de la țară la țară de-a lungul globului pământesc, reflectând cultura țării în care este celebrată.
În România pregătirile încep din ziua de Ignat, când se taie porcii iar copiii merg la colindat și primesc covrigi, mere, nuci sau portocale.
În ziua de Crăciun se servesc cârnați, caltaboși,sarmale, lebăr, piftie, tobă,salată de boeuf și alte alimente.

Autoritațile vă recomandă să fiți atenți la ce cumpărați, iar dacă aveți dubii în privința vreunui produs, mai bine nu îl cumpărați!
Autoritățile sanitare vă atrag atenția să nu faceți abuzuri gastronomice în această perioadă!

Crăciunul sau Nașterea Domnului Iisus Hristos este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie. Ea face parte din cele 12 praznice împărătești ale bisericilor de rit bizantin.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *