Teroriștii din cuplu

teroristii-din-cuplu

Sunt la fel de periculoși precum cei care tin o arma in mana si un cuțit in cealaltă, in numele unei cauze sau al unei religii cel putin gresit interpretate. Sunt acei oameni care nu mai au nimic de pierdut in ochii celorlalți si ai lor. Acei indivizi pervertiți social si intr-o continua decadenta si degradare insolubilă a sufletului. Teroriștii din cuplu nu au nevoie de arme si nici de o cauza pentru a-i tortura psihologic pe cei cărora le rostesc cuvinte atât de mascate de Egoul inflamat la extrem. Ei nu trebuie sa ucidă fizic pe nimeni. In schimb, ucid psihic si moral tot ceea ce tine de o anumită recuperare abundentă a sufletului celui care a ajuns sa isi piardă sinele si sa isi înece grăbit visele în fata unor oameni de acest gen.

Teroristii din cuplu nu vărsa niciun strop de sânge pe tabla stearsa a sacrificiului personal. Dimpotrivă, ii sacrifica pe cei de langa ei pentru neputințele lor crunte si ferecate intr-un subconștient mai mult sau mai putin salvabil. Teroriștii din cuplu se identifica autentic si iremediabil cu ucigașii de suflete. Acei ucigași notorii ai mintii si ai inimii celuilalt, într-o continua lupta a valențelor spirituale si familiale in care acestia au fost crescuți. Un spirit pătat de culorile acide ale unui trecut ce striga a suferinta si a răzbunare gratuită.

Frustrarea, invidia, aroganta, lipsa dragostei si toata aceasta neliniște interioara ii transforma in niste „asasini” profesioniști ai iubirii. Pentru ei iubirea doare. Doare atunci cand nu este înțeleasă in formele ei cele mai pure sau paroxistice si de neasimilat. Ei nu stiu ca iubirea nu trebuie inteleasa sau descifrată. Codificata de trairi tulburătoare si de un uragan pe care aceștia il Aștern in fata „victimelor” cu o nonșalantă de nerecunoscut a ființei. Iubirea trebuie simțită si trăită. Împărtășită plenar din interior înspre Exterior, într-o revărsare neconditionata a emoțiilor si a sentimentelor.

Dar cine sunt, de fapt, acești indivizi? Sunt oamenii care nu trebuie sa te lovească fizic pentru a se face înțeleși in discursul lor cel putin egoist. Palmele simbolice au durut întotdeauna mai mult si mai tare atunci cand acestea au fost țintite la momentul potrivit si in contextul preferat de aceștia. Un discurs plin de seva otrăvită a trupului ce se baricadează cu lașitate in spatele unor cuvinte deloc tămăduitoare. Sunt acei indivizi care au căzut in păcatul deznădejdii si l-au uitat pe Dumnezeu, îngropându-l sub rămășițele răvășite ale ființei lor si promovând inconștient un nou dumnezeu: ei înșiși. Un dumnezeu fals ce poate justifica pe ascuns orice fapta ce se confunda cu străfundurile ființei cand, de fapt, ea este alimentata de un Ego terifiant si stăpânitor.

Teroriștii din cuplu nu incearca sa isi găsească salvarea mult așteptata in bratele slăbite ale partenerilor. Ei isi gasesc salvarea in suferinta pe care celalalt trebuie sa o imbratiseze in acelasi mod autentic si pervers. Se ascund in umbra lasa a momentului si lanseaza atacuri fulger asupra celuilalt, folosindu-se de întreg arsenalul pus la dispoziție de Ego-ul dominant. Ei considera ca nu au nevoie de vindecare. Mintea si inima lor sunt într-un continuu proces de alienare si intr-o lupta pe care nu o conștientizează. Fericirea lor este nefericirea celor de langa ei atunci cand frontul comun al „iubirii” este încălecat si asaltat de infinitele măști perfide pe care acestia le schimba necontenit in tropotul timpului.

Teroriștii din cuplu sunt peste tot. Sunt printre noi si isi „aleg” victimele in goana lor dementa si de nedescris a sufletului. A unui suflet sinucis sistematic si cu o grija, uneori diabolica. Sinucis si nu ucis. O diferența de nuanță pe care unii dintre noi ar trebui sa o simțim atunci cand ne aflam in preajma lor.

Cu toate acestea, chiar si teroriștii din cuplu merita iubire. Sclipirea divina dinăuntrul lor este martorul perfect al unei renașteri si retransformari a spiritului încătușat si înlănțuit de ei înșiși. Doar asa vor reuși sa fie vindecați si doar in felul acesta isi pot gasi acea fericire si dragoste autentica dupa care, inconștent, aleargă.

Cine ii va iubi? In primul rând ar trebui sa înceapă cu ei înșiși.

Citeste mai multe pe:

https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

Post Author: Alexandru Chermeleu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *