Vremea se răcește semnificativ în Banat, de săptămâna viitoare!


Meteorologii anunță că în acest weekend vor fi temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în următoarele zile se vor înregistra maxime de până la 13 grade în majoritatea regiunilor din țară. Abia de săptămâna următoare temperaturile vor începe să scadă și să se apropie de cele obișnuite.
În Banat, în acest sfârșit de săptămână, temperatura aerului va avea tendința de creștere semnificativă de la medii ale maximelor de 8 grade, spre medii de 12-13 grade și ale minimelor, de la 4 grade, până la 6-7 grade, valori cu mult mai ridicate față de mediile multianuale.
Ulterior, începând de luni, vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 12 decembrie, când media valorilor diurne va ajunge la 5-6 grade, iar a celor nocturne în jurul a 0 grade, medii ce se vor menține în general până la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată dar mai ales, în intervalul 10-12 decembrie și după 14 decembrie.

În schimb,  în zona montană din județul Caraș-Severin, iarna și-a intrat deja  în drepturi. Media valorilor diurne  ajunge la-2 grade, iar a celor nocturne la -6 și -5 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține în general ridicată pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în a doua jumătate din interval.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *