La Mulţi Ani, Ştefan Bănică Jr.!

A debutat ca actor cu primul rol „Gurita” in filmul „Eroii n-au varsta”, film ce apare in anul 1984 in regia lui Mihai Constantinescu, iar in perioada adolescentei se face si mai mult cunoscut prin rolul lui Mihai in seria de filme „Liceenii” din anul 1986, rol ce prezinta viata unui elev de liceu si totodata evanimentele si emotiile adolescentei prin care trece acesta.

Un an mai tarziu apare si cel de-al doilea film din serie „Extemporal la dirigentie”, apare apoi intr-un serial de televiziune din anul 1988 in rolul lui Ion, film intitulat „O calatorie de neuitat”.

Urca incet pe scara succesului si a celebritatii cu aparitia sa in ultimul film din seria „Liceenii” un film intitulat „Liceenii rock’n’roll”, aparut in 1990, de aici cariera sa de actor ia amploare, acesta ajunge si pe scenele teatrului si joaca roluri in mai multe piese de teatru renumite: „Poveste de iarna”, „Desteptarea primaverii”, „Visul unei nopti de vara” si multe altele, piese jucate pe scenele unor teatre celebre ca: Teatru Studentilor Casandra, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie si Teatrul National din Bucuresti.

Debuteaza in lumea muzicii cu primul sau album „Un actor / un rock’n’roll” in anul 1992, album ce este urmat de alte zece albume care i-au adus numeroase premii, pentru albumul „De dragoste … in toate felurile” primeste dublu disc de aur si de platina in anul 2002, albumul „Zori de zi” este si el premiat cu discul de aur in anul 2004, iar albumul „Impreuna” este declarat „cel mai bun album pop” in anul 2009.

Debuteaza si in televiziune fiind prezentatorul mai multor emisiuni de divertisment si pentru copii, iar in anul 2006 devine regizor, prezentator al emisiuni dedicate publicului larg. Stefan Banica jr. reuseste sa-si implineasca visurile si sa aiba o cariera impresionanta si de succes.

Fiind nascut pe data de 18 octombrie 1967 ii uram azi „La Multi Ani!” ,fireste ,impreuna cu voi.

Post Author: www.banatfm.ro

www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *