Ziua internațională a ciocolatei cu mentă

Astăzi, 19 februarie, este Ziua internațională a ciocolatei cu mentă.

Ciocolata are o istorie veche, cercetătorii plasând-o în vremea mayaşilor şi aztecilor, în vremea când era simplă, fără zahăr şi alte ingrediente şi folosită în scop medicinal. In Europa era consumată la început ca băutură caldă, în care se amestecau diferite mirodenii (mentă, scorţişoară) pentru a-i da un gust mai plăcut, mai apoi a fost adăugat şi zahăr, iar ciocolata cu mentă a ajuns să fie preferată.

Pe la mijlocul anilor 1800 s-a început producţia de ciocolată la scară mare, dar ciocolata mentolată era vândută in magazine numai pentru clienţi locali, reclama pentru acest tip de ciocolată ajungând in ziare şi reviste abia pe la începutul secolului următor. Pe atunci, ciocolata mentolată era mai rară, dar azi o găsim combinată cu şi in multe produse, de la îngheţată la brânzeturi, biscuiţi, bomboane, lichioruri şi sosuri.

Ciocolata poate fi potrivită cu aproape orice ingrediente, dar combinaţia ciocolată-mentă este una clasică, foarte populară nu doar in Statele Unite ale Americii. Gustul diferă în funcţie de celelalte ingrediente folosite și de procesul de fabricaţie, dar menta dă fiecărei ciocolate un gust distinctiv, fie că e amestecată în ciocolată cu lapte, în ciocolată dulce, în ciocolată albă sau neagră, obţinându-se astfel un gust unic pentru fiecare combinaţie în parte.

 

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *