Alte 6 unități din județul Caraș-Severin de tip restaurant, patiserie și pensiune, au fost amendate pentru neregulile constatate!


Alte 6 unități din județul Caraș-Severin de tip restaurant, patiserie și pensiune, au fost amendate pentru neregulile constatate! Inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest au efectuat controale pe parcursul a două zile la acești operatori economici unde au constatat numeroase abateri pentru care au aplicat amenzi, au dispus măsura de închidere temporară a trei unități și au aplicat avertismente.

 

 

Noi abateri au fost constatate de inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Vest!
În urma controalelor efectuate pe parcursul a două zile, au fost constatate numeroase abateri la 6 operatori economici din județul nostru. Este vorba de o pensiune din Jupa, o patiserie din Reșița, un restaurant din Petroșnița, un restaurant din Bucoșnița și unul din Armeniș. Au fost aplicate 8 amenzi în valoare de 32.000 de lei și 4 avertismente. De asemenea au fost oprite temporar 3 unități de alimentație publică din județ, până la remediere și au fost dispuse totodată oprirea definită de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor cu neconformități.

În perioada 15- 16 noiembrie, inspectorii au desfășurat un control operativ la unitățile de alimentație publică din județ.
Astfel au fost verificați 6 operatori economici, respectiv:

-SC NLA GARNIAN SRL-Pensiune Jupa

-SC ANEA SRL- Brutărie-patiserie Reșița

-SC ND IOVA TRIO SRL- restaurant Petroșnița

-SC COMPACT TRUST SRL-Restaurant Slatina Timiș

-SC ALBAI AVRAM SRL-Armeniș

-SC ROBERTO MARIANO GOLD WEST SRL-Restaurant Bucoșnița

Principalele abateri constate de inspectori, au fost:

-prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar(bucătărie)
-produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora
-diverse preparate cu modificări organoleptice
-nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător
-spațiu de preparare insalubru
-spații de depozitare,refrigerare ,congelator neigienizate
-nerespectare ordin ANPC 201/2022 privind furnizarea de informații comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colectivă

Au fost dispuse măsuri complementare cum sunt :
– Oprirea temporară de prestări servicii pană la remediere pentru 3 unități,respectiv SC NLA GARNIAN SRL(pensiune Jupa), SC ANEA SRL( pentru producție paine), SC COMPACT TRUST SRL(restaurant Slatina Timiș)
-oprirea definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme

Acest tip de controale vor continua zilnic la nivelul întregii regiuni, promit inspectorii din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Vest.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *