Amenzi de peste 80.000 de lei aplicate în urma controalelor, de inspectorii cărășeni de muncă, în luna ianuarie!

 

În luna ianuarie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş-Severin au efectuat peste 200 de controale la firmele din județ. În urma controalelor au fost constatate o multitudine de abateri pentru care au fost dispuse angajatorilor peste 200 de măsuri de remediere obligatorii. De asemenea, au fost aplicate amenzi de peste 80.000 de lei.

La 3 angajatori au fost identificate 2 persoane care prestau activitate fără să aibă întocmit în formă scrisă contractul individual de muncă și 1 persoană care presta activitate în afara intervalului orar stabilit în contractul individual de muncă cu timp parțial. Angajatorii sancţionați pentru muncă nedeclarată au domeniul de activitate: restaurante; transporturi cu taxiuri; activități de consultanță.
Au fost comunicate la Itm Caraș-Severin de către firmele din județ, 2 accidente de muncă, în urma cărora au rezultat 2 cazuri de incapacitate temporară de muncă, iar la finalizarea cercetărilor, se va stabili dacă evenimentele fac parte din categoria accidentelor de muncă sau au avut loc în afara muncii.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *