Ample controale privind condițiile de igienă și siguranța alimentară a cantinelor din  sistemul de învățământ preșcolar și școlar din județ!

Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraş-Severin au  dat startul de ieri,  unor ample controale la unitățile de învățământ din județ.

Scopul principal al  acestui tip de controale  este de  a evalua cerințele de siguranță alimentară și igienă în creșe, grădinițe și unități de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after school, semi-internat sau internat.
“Vom avea o amplă acțiune de control care vizează respectarea cerințelor de siguranță a alimentelor și de igienă a spațiilor, facilităților și echipamentelor destinate pentru repararea și servirea mesei în incinta creșelor, grădinițelor, școlilor, unităților care funcționează în regim de after school, semiinternat sau internat.” – transmite directorul executiv al DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu.

Inspectorii din cadrul DSVSA vor verifica dacă se respectă cerințele de siguranță a  alimentelor și de igienă a cantinelor din  sistemul de învățământ preșcolar și școlar. Aceste controale vor viza cerințe referitoare la construcție, dotarea cu facilități și echipamente a blocuri alimentare și cantinelor, condițiile de igienă și de întreținere a spațiilor de prelucrare și depozitare a alimentelor, a echipamentelor de protecție și de lucru din dotarea blocurilor alimentare și a cantinelor dar și lista furnizorilor de produse alimentare acceptați. Dacă nu se respectă cerințele impuse de normele de siguranță alimentară, inspectorii vor aplica amenzi usturătoare. Amenzile sunt cuprinse între 2000 și 50.000 de lei.

Controalele se va desfăşura timp de aproximativ o lună, până în 22  octombrie.

În cazul constatării unor deficiențe, se vor lua măsuri precum retragerea de la consum a produselor neconforme, aplicarea de amenzi de până la 50.000 lei, suspendarea temporară sau chiar interzicerea a activității.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *