Aproape 30 de intervenții ale pompierilor

Pompierii militari cărășeni au acționat în 28 de misiuni specifice, doar în ultimul weekend.

Mai exact, 3 echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș au intervenit, cu 2 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, în localitatea Vârciorova, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la baloți de fân.

La sosirea salvatorilor, ardeau cu flăcăra deschisă si degajări mari de fum aproximativ 15 baloți de fân. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite, înainte ca acesta să se extindă la sălaș, anexele acestuia, precum și la restul baloților aflați în imediata apropiere.

Din fericire, nu au rezultat victime, doar pagube materiale.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de scânteile mecanice produse la toba de eșapament a unui tractor.

De asemenea, pompierii cărășeni au intervenit în cazul a 3 accidente rutiere, petrecute în Mehadia, Copăcele și Vâliug și au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale, transportarea la spital a unei victime, precum şi pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Mai mult, pompierii au desfășurat 3 misiuni de salvare animale din medii ostile vieții și s-au înregistrat aproape 20 de intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat.

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *