La mulți ani, Amy Grant!

Amy Grant s-a nascut pe 25 noiembrie 1960 in Georgia, Statele Unite. Este o cantareata americana cel mai bine cunoscuta pentru muzica sa crestina.

In 1982 a lansat albumul “Age to Age”, ce continea track-ul “El Shadai”, scris de Michael Card. Amy a primit primul premiu Grammy pentru cea mai buna performanta iar albumul “Age to Age” a devenit primul album crestin al unui artist solo ce a primit discul de aur (1983) si discul de platina (1985).

In 1991 a lansat albumul “Heart in Motion” un album de muzica pop contemporana. Hitul “Baby baby” a ajuns number one in Billboard 100 Hot, iar alte hituri cum ar fi “Every heartbeat”, “That’a what love is”, “ Good for me”, “I will remember you”.

Un nou album, “House of love”, a continuat acelasi drum in 1994. Albumul a obtinut mai multe discuri de platina si a produs hitul pop “Lucky one”.

Amy s-a intors la muzica religioasa in 2002 cu albumul “Legacy… Hymns and Faith”. Amy a cantat multe imnuri religoase in concerte diferite intre anii 1990 – 2000.

In aprilie 2006 a lansat albumul “Time Again… Amy Grant live”, ce reprezenta primul spectacol platit public. In 2007 a semnat contract cu EMI CMG si a lansat albume studio. Albumul lansat pe CD si DVD editie continea cele mai mari hituri ale sale.

In mai 2009 Amy a lansat noi hituri “She colors my day” si “Unafriad”, iar in 2010 a lansat “Somewhere down the road” ce continea hitul “Better than Hallelujah”.

Amy Grant a fost numita regina muzicii pop crestine. Ea ramane cea mai bine vanduta cantareata de muzica pop crestina contemporana ce a vandut peste 30 de milioane de copii in lumea intreaga.

Grant a castigat 6 premii Grammy, 25 de premii “Gospel Music Association” si a lansat primul album de muzica crestina ce a castigat discul de platina. “Heart in Motion” este cel mai bine vandut album cu peste 5 milioane de copii vandute numai in Statele Unite. Cel mai important a cucerit inimile miilor de fani din lumea intreaga.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *