Bani pentru aparatură medicală

Peste 2 milioane 400 de mii de lei a alocat Ministerul Sănătății Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș, fonduri destinate finanțării aparaturii medicale și echipamentelor de urgență în sănătate. Banii vin prin intermediul Direcției de Sănătate Publică, iar Spitalul Municipal din Caransebeș urmează să folosească aceste fonduri la decontarea achiziționării de aparatură printre care cea de tip EKG fix și mobil, aparatură video de laringologie, monitoare pentru funcții vitale destinate adulților și copiilor, aparat de ventilație, pat de terapie intensivă, autoclav, steamer.
Pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița Ministerul Sănătății a alocat la același capitol ”Transferuri de capital”, credite bugetare în valoare de 972.000 de lei. Fondurile urmează a fi utilizate pentru decontarea achiziției de apratură medicală și echipamente precum steamer vertical pentru imunohistochimie, aparat ventilație, autoclav vertical, etuva sterilizare cu aer uscat, monitor funcții vitale, instalație centrală de sterilizare.
De menționat că fondurile vor intra în conturile celor două spitale numai în momentul în care aparatura este achiziționată și instalată iar personalul instruit. Aceste fonduri sunt alocate de Ministerul Sănătății prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a județului vor putea fi folosiți până la sfârșitul acestui an.

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *