Doar 22 de candidați din Caraș-Severin vor să fie directori de școli. Ei vor susține examenul mâine, la Reșița

În Caraș-Severin, puțin peste 20 de candidați s-au înscris pentru a susține proba scrisă la concursul național de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți în unitățile de învățământ.

Centrul special desemnat pentru desfășurarea probei scrise este Liceul Teoretic Traian Vuia din Reșița, iar examenul va avea loc mâine, 8 septembrie, începând cu ora 10.00 și va dura maxim 120 de minute.

Menționăm că în Caraș-Severin, sunt vacante 52 de posturi de directori și 13 posturi de director adjunct pentru unitățile de învățământ

Accesul candidaților în săli se va face în intervalul orar 08:00 – 08:45.

Candidaților le este interzis accesul în sală cu genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, notițe sau alte materiale documentare, mijloace electronice, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanță. Materialele interzise vor fi depuse în sala de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sala în care se desfășoară proba scrisă.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Încălcarea prevederilor anterioare va fi considerată tentativă de fraudă sau fraudă.

Candidații vor utiliza doar pix de culoare albastră sau neagră care nu se șterge.

Candidații au obligația să își cunoască propriul cod de anonimizare.

Centrul de examen și sălile de concurs sunt supravegheate audio-video

Tot mâine, 08 septembrie, se vor afișa rezultatele, iar în aceeași zi, dar și în ziua următoare, cei nemulțumiți pot depune contestații.

Afișarea rezultatelor finale va avea loc pe 13 septembrie.

După care, din 22 până în 29 septembrie, are loc desfășurarea probei de interviu, iar pe 30 septembrie se vor afișa rezultatele finale ale concursului.

În 3 octombrie are loc exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși, pe 4 octombrie are loc validarea rezultatelor finale, iar pe 5 octombrie are loc emiterea deciziilor de numire.

Reamintim că Ministrul Educației a anunțat că intenționează să instituie funcția de director administrativ în școli, astfel încat să mai existe o persoană, pe lângă director, care să facă legătura între școală și autoritatea locală.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, directorul administrativ va trebui să aibă competențe în științe economice și în științele administrației publice.

Modificarea va fi prevazută în noua Lege a Educației Naționale, la care lucrează în prezent specialiști din Ministerul Educației.

Post Author: Andreea Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *