În curând, începe castingul de modele“FILONUL” etapa județeană, la Reșița! Vor fi apreciate excelența în diferite domenii și talentele artistice, cunoașterea tradițiilor, obiceiurilor și valorilor locale

În curând, începe castingul “FILONUL”Caraș-Severin, la Reșița.

Castingul se va desfășura sâmbătă 18 februarie 2023, de la ora 10:30 la Hotel Rogge Reșița, unde tinerele reșițence sunt așteptate să reprezinte județul CarașSeverin, în prima astfel de preselecție din ultimii 20 de ani !
Director de casting Caraș-Severin este fotograful Daniel Pușcău.
Cornelia Dunăreanu, manager al trustului Banat Media (Banat Tv și Banat FM) face parte din juriul  din județul Caraș-Severin al Filonului de România.

Organizatorul concursului “FILONUL” este Asociația Clubul Rotary Valea Prahovei din Bușteni, reprezentată de Marius Seceleanu, creatorul proiectului “FILONUL”, președintele juriului național. Precursorul proiectului FILONUL a fost proiectul InfoFashion România, dezvoltat tot de Marius Seceleanu, care cuprinde 31 de evenimente naționale având ca subiect comun împletirea dintre frumusețe și modă organizate începând din anul 2002. La aceste evenimente au participat peste 1300 de concurente din toată țara, din care peste 140 au reprezentat România la diferite concursuri internaționale.

Preselecția de adresează următoarelor două categorii de concurente: FETE – minim 14 ani împliniți la data de 1 februarie 2023 și maxim 18 ani împliniți la data de 30 iunie 2023 (categoria adolescente) și FETE – minim 18 ani împliniți la data de 1 iulie 2023, maxim 26 de ani împliniți la data de 01.09.2023 (categoria tinere). La castingul județean pot participa concurentele născute în județul respectiv și cele ce au domiciliul actual în județul de referință (inclusiv cele aflate la studii pentru perioade determinate). Câteva dintre cele mai importante criterii de selecție la casting-urile județene vor fi- aspect fizic plăcut; Înălțime: minim 1,65 m – maxim 1,83 m; conturi de socializare care să reflecte gust estetic, fotogenie, capacitate de comunicare; Abilitați în domeniul comunicării; buna cunoaștere a unei limbi de circulație internațională, preferabil limba engleză; activități în domeniile (nu este un criteriu obligatoriu): modeling, reprezentare internațională la diferite concursuri de frumusețe, participare la diferite evenimente naționale legate de modeling, actorie, dezbateri publice, arte vizuale.

Nu sunt obligatorii, dar vor fi apreciate excelența în diferite domenii și talentele artistice, cunoașterea tradițiilor, obiceiurilor și valorilor locale. Participantele la categoria 14-17 ani, ramase în Top 20 național după trecerea tuturor preselecțiilor, se vor califica automat în etapa finala zonala din anii viitori, după ce devin majore. Participantele la categoria 18-26 ani, ce vor trece toate preselecțiile, vor fi recompensate cu premii ce constau în reprezentarea României la următoarele concursuri internaționale: MISS SUPRANAȚIONAL 2024, MISS INTERCONTINENTAL 2023, TOP MODEL OF THE WORLD 2023, THE MISS GLOBE 2023, MISS AURA INTERNAȚIONAL 2024, MISS TOURISM WORLD 2024. Regulamentul preselecției Filon de România 2023, poate fi consultat pe www.filonul.ro . La Preselecția județeană din 18 februarie, orele 10:30, participantele trebuie sa se prezinte în ținuta de casting: top, fusta/pantalon scurt, pantofi cu toc, machiaj natural, având fișa de casting completată și semnata de unul din părinți (doar pentru concurentele minore) ce se poate descărca de la adresa : https://www.filonul.ro/fisa-casting-date-personale/ Se vor prezenta în fața juriului local, a cărui componență se poate vedea pe pagina Casting Call Filon de Caraș-Severin: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089095304907. După vizionarea tuturor participantelor la casting (separat pe cele doua categorii de vârstă) și deliberări, juriul va anunța concurentele ce vor fi intervievate suplimentar, în scopul stabilirii ierarhiei finale, conform algoritmului de reprezentare din regulament.

După selecția celor 12 concurente (18-26 ani) și a celor 6 concurente (14-17 ani) din județul CarașSeverin, acestea vor fi postate pe contul de Instagram și Facebook Filon de România (create de organizatorul național) și votate de public în săptămâna următoare castingului, începând cu marți ora 09.00 și terminând joi la ora 21.00, aceeași săptămână. Modalitatea concretă de vot este următoarea: fiecare acțiune realizată de pe conturi reale la fotografia unei concurente constând în like/îmi place/și share /distribuire) cu tag/etichetă la paginile (https://www.facebook.com/filonderomania, https://www.instagram.com/filonderomania), aduce câte 1 punct, câștigătoarea votului fiind cea care însumează cele mai multe puncte. Președintele juriului național poate decide descalificarea de la operațiunea de votare a acelei concurente care utilizează serviciile unor conturi false, roboți sau troli. Descalificarea va fi anunțată imediat ce va fi constatată. După încheierea votului pe fiecare județ, va fi anunțată câștigătoarea ce se va califica automat în etapa finalelor zonale. – Până la ora 21 a zilei de duminică de după încheierea votării în fiecare județ, se face o nouă ierarhizare de către juriul județean și alta de către cel național, între timp fiind studiate profilurile concurentelor de pe rețelele sociale. Se califică în faza finalelor zonale primele 3 concurente din ierarhia juriului județean și primele 3 din ierarhia juriului național, împreună cu câștigătoarea votului online. Anunțarea centralizării rezultatelor se va face în cursul săptămânii următoare, de după încheierea votului, pentru fiecare județ, pe www.filonul.ro și pe rețelele de socializare ( https://www.facebook.com/filonderomania , https://www.instagram.com/filonderomania).
La etapa zonală se vor califica 6 concurente cu vârste cuprinse între 18 și 26 ani,  3 (14-17 ani), ce vor primi, individual, de la organizator, câte 5 teme din următoarele componente ale FILONULUI JUDEȚEAN: tradiții și obiceiuri locale; port național local; legende locale; monumente reprezentative din județ; minuni ale naturii de pe teritoriul județului; personalități născute/cu activitate în județ; istorie locala (la nivel de județ); evenimente culturale, sportive, turistice specifice județului; gastronomie locală. – Cinci dintre aceste teme vor fi personalizate pentru fiecare concurentă în parte și vor sta la baza realizării unui videoclip de maxim 3 minute (inclusiv scurtă prezentare a concurentei) care va fi finalizat individual de concurente în maxim 20 zile de la primirea temelor. Filmulețul poate fi făcut cu telefonul, obligatoriu la minim 3 dintre teme cu imagini în care candidata este prezenta în locația descrisa în tematica data de organizator. Filmulețul fiecărei concurente va fi postat pe canalul https://www.youtube.com/@filonderomania.

 

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *