Încă un pas spre civilizație

După inaugurarea Stațiilor de Epurare ape uzate de la Băile Herculane și Moldova Nouă, iată că a venit rândul să fie inaugurată și Stația de Epurare ape uzate de la Oțelu Roșu. Înaugurarea a vut loc ieri, iar în condițiile în care pandemia Covid 19 evoluează imprevizibil, de la o zi la alta, s-au luat toate măsurile de distanțare și evitare a apropierii, cu minimul de participanți. La inaugurare au participat: reprezentanții autorităților tutelare:
Consiliul Județean, reprezentat de Președinte Silviu Hurduzeu și Administratorul Județului, Marius Damian, Ministerul Dezvoltării, prin delegatul Autorității de Implementare Proiect, constructorul, beneficiarul și operatorul regional, Aquacaraș, ce va prelua în exploatare stația. Beneficiarul lucrării este Primăria din Oțelu Roșu și evident cetățenii din oraș. Apele uzate deversate nu vor mai polua apele și solul.

Cu acest prilej președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, autoritatea județeană care este acționar al Aquacaraș și care a spijinit și financiar derularea acestui proiect, în condițiile în care era în impas și risca să nu mai fie dus la capăt a precizat pe pagina sa de socializare:
„Finalizarea lucrărilor la Stația de epurare ape uzate Oțelu Roșu vine după ce la sfârșitul lunii iunie 2020, împreună cu oficiali din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, am văzut rezultatele investițiilor făcute, cu fonduri europene, la stațiile de epurare ape uzate Băile Herculane și Moldova Nouă. Valoarea investiției obiectivului inaugurat astăzi, 29 iulie 2020, este de 8,2 milioane lei și rezolvă astfel problema colectării și prelucrării apelor uzate din orașul Oțelu Roșu.”

Post Author: Cornelia Dunăreanu

Cornelia Dunăreanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *