La Mulți Ani, Justin Bieber!

Justin Bieber (n. 1 martie 1994), celebrul cântăreţ canadian de muzică pop/R&B, şi-a început cariera profesională lucrand petru Indrecan Paul, care mai târziu i-a devenit manager. Indrecan a aranjat ca Justin să-l întâlnească pe Usher la Atlanta, Georgia, ceea ce a rezultat în semnarea unui contract cu casa de discuri Island Records. Acesta a declarat ca rappul este viaţa lui dar încă nu poate să cânte.

Prima parte a albumului său My World a debutat pe locul 6 în U.S Billboard Hot 200 şi pe locul 1 în Canadian Albums Chart.

În mai puţin de o lună de la lansare, albumul a fost certificat cu platină în Canada şi, în mai puţin de două luni de la lansare, a fost certificat cu platină în SUA.

Bieber este singurul cântăreţ care are toate cântecele de pe un album în topul U.S Hot 100.

Bieber a fost numit cel mai mare star din 2009 de J-14, noul-venit al anului de MuchMusic, a fost listat de Celebuzz în topul 10 al vedetelor de pe Youtube şi a fost votat pe locul 5 în topul celor mai bune exemple ale anului 2009 de AOL’s JSYK. Noul său single „Baby” alături de Ludacris reprezintă cel mai mare hit al său, plasându-se pe locul 5 în SUA şi pe locul 3 în Canada. Cântecul ocupă poziţii fruntaşe şi în Noua Zeelandă, Australia şi Europa. Bieber a colaborat şi cu Sean Kingston pentru melodia „Eenie meenie”. Cea de-a doua parte a albumului My World a fost lansată pe 23 martie 2010 şi a obţinut locul 1 în Billboard 200. La vârsta de 16 ani, Bieber este cel mai tânăr artist solo din istorie care are un album pe locul 1 în Billboard 200, după albumul lui Stevie Wonder din 1963.

În 2007, Justin a început să-şi posteze propriile videoclipuri pe YouTube, cântând melodiile lui Usher, Chris Brown, Stevie Wonder, Ne-Yo, etc. Scooter Braun l-a descoperit şi l-a trimis în Atlanta, Georgia unde îl cunoaşte pe cântăreţul R&B Usher. O săptămână mai târziu, Bieber se bucură de privilegiul de a cânta pentru Usher care este interesat de acesta şi îi oferă o audiţie cu Antonio L.A. Reid de la Island Records.

A semnat contractul cu Island records în octombrie 2008.

Justin Timberlake a dorit să colaboreze cu el, dar acesta în cele din urmă a încheiat contractul cu Usher.

Bieber şi mama sa, Pattie Malette, s-au mutat în Atlanta, Georgia, unde locuiesc Braun şi Usher. Justin Bieber a lansat primul său album intitulat ,,My World” în 17 noiembrie 2009.Acesta a făcut multe comentarii despre despărţirea de Selena Gomez care l-a lăsat din multe motive sufleteşti.

Pe data de 23 martie 2010 el a lansat albumul My World 2.0.

Justin Bieber a înregistrat melodia ”Never Say Never feat Jaden Smith” pentrul filmul ”The Karate Kid”.

Justin Bieber îşi îndreaptă atenţia către actorie. Acesta a câştigat un rol în serialul CSI: Crime Scene Investigation, anunţă postul de televiziune CBS. Bieber va interpreta personajul unui puşti care este constrâns să ia o decizie extrem de importantă în ceea ce-l priveşte pe singurul său frate.

Cântăreţul pop va apărea prima oară în sezonul CSI din septembrie, urmând să-şi mai facă şi alte apariţii pe parcursul anului, până la epuizarea scenariului.

Producătorii serialului au fost cei care l-au contactat pe Justin, atraşi fiind de succesul pe care l-a înregistrat artistul cu cele 250 de milioane de vizualizări pe YouTube ale videoclipului „Baby.”

„Ne-ar plăcea să credem că fenomenul CSI-ului a avut acelaşi impact asupra culturii populare (n.r. asemenea pieselor lui Justin). Posibilitatea de a aduce împreună cele două performanţe reprezintă o atracţie deosebită pentru audienţă”, au declarat producătorii CSI într-un comunicat de presă.[necesită citare] Apariţia lui Justin Bieber este programată să fie difuzată pe 23 septembrie.

Pe 12 septembrie 2010 câştigă premiul „Best new artist” (cel mai bun nou artist) la Video Music Awards 2010 în Los Angeles. Tot aici are şansa de a filma noul lui videoclip pentru piesa „U smile” din cel de-al doilea său album. Colaborează cu Kanye West şi Raekwon pentru piesa „Runaway Love”.

O competitoare nu tocmai pe măsură este Lady Gaga cu care se întrece, nu numai în topuri, ci şi pe facebook, twitter şi youtube. În timp ce pe twitter Justin este „Regele”, pe facebook şi, mai nou, pe Youtube, domină Gaga. Conducerea pe Youtube a câştigat-o Gaga în octombie 2010 când a ajuns la 1 mld de vizualizări, spre deosebire de JB care va ajunge la 1 mld, poate în luna noiembrie.

Apare şi videoclipul piesei „U smile” în luna octombrie, filmat în LA. Aici este surprins Bieber că se îndrăgosteşte de o fană, se întâlnesc şi se simt bine împreună. Filmările au fost realizate într-un teatru din oraş.

Tot în luna octombrie Justin a dat spre vânzare prima sa carte scrisă de el: „Justin Bieber – First Step 2 Forever: My Story.”. Aici este povestită toată viaţa sa, cu bune şi cu rele, iar la apariţie, cartea s-a situat printre cele mai vândute cărţi din lume. După aceasta Justin lucrează şi la un film despre viaţa lui care se va numi „Never say Never” şi care va apărea de Sfântul Valentin în 2011. Acesta va conţine imagini din spectacolele din „My world tour” – turneul de pomovare în America de Nord a albumului „My world 2.0”. Până acum a apărut doar trailer-ul acestuia.

Pe 6 noiembrie 2010, după ce la VMA Justin a beneficiat doar de un premiu, la European Music Awards a mai câştigat două: „Best Male” (cel mai bun star de sex masculin) şi „Best Push Artist”. De asemenea la EMA el a avut onoarea să fie gazdă digitală. În timpul show-ului, dat live pe mtv.ro, el comunică pe twitter cu fanii lui şi nu numai.

În anul 2011, Justin a lansat parfumul său numit „Someday”.

Sursa: wikipedia

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *