La Mulţi Ani, Kim Wilde!

Kim Wilde (n. 18 noiembrie 1960 în Chiswick, West London; pe numele adevărat Kimberly Smith) născuta şi crescută într-o suburbie a Londrei, a avut de unde învăţa muzica prin casa. Tatăl le „avea” cu chitara, mama cântase şi dansase într-un band de fete. Kim debuta în muzică la 21 de ani. Lumea vedea o frumuseţe şi auzea o altfel de voce.

A cucerit topurile de muzică internaţionale în 1981, cu melodia „Kids In America“. A lansat ulterior zece albume de succes şi 30 de hituri. Topurile din Anglia ori Germania au inceput sa o „primeasca”, iar in 1983 era desemnata artistul britanic al anului. Ajungea la 17 hituri ce „prindeau” TOP 40, ceilalti solisti incepeau sa traga „coveruri” dupa piesele sale. In 10 ani scotea sapte albume.

La începutul anilor ’90, dandu-si seama ca muzica disco nu mai e la mare cautare, cântăreaţa britanică a dispărut din peisajul muzical, alegând, în locul concertelor, grădinăritul. De atunci, fosta cântăreaţă a fost o apariţie din ce în ce mai rară în paginile revistelor, locul său fiind luat de vedete mai tinere şi mai arătoase. Fiica unei vedete a anilor ’50-’60, cântăreţul Marty Wilde, Kim a călcat pe urmele tatălui său, devenind cunoscută în întreaga lume. Albumele sale s-au vândut în milioane de exemplare, cel mai de succes fiind considerat materialul lansat în 1988, intitulat „Close“, poziţionat timp de opt luni în topurile muzicale britanice. Kim Wilde are doi copii, în vârstă de 10, respectiv opt ani, şi, după ce a abandonat muzica, s-a reorientat spre grădinărit, devenind horticultor profesionist. A lansat două cărţi despre acest hobby, traduse şi publicate în Spania, Franţa, Danemarca şi Olanda.

A revenit in 2001, apoi, in 2003, a facut un duet de exceptie cu Nena pentru „Anyplace, Anywhere, Anytime”. În 2013 a stabilit un record Guinness, atunci când împreună cu Tony Hadley, fostul solist al trupei Spandau Ballet, a susţinut un concert acustic într-un avion al companiei British Airways, la altitudinea de 13.000 de metri.

Post Author: www.banatfm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *