O nouă campanie de donare de sânge s-a organizat zilele trecute! Campania intitulată „Să fii erou este în sângele tău” a avut loc pe parcursul a două zile, la Bocșa!

 

„Să fii erou este în sângele tău! Vino și donează”! Așa se numește noua campanie de donare de sânge, care a avut loc miercuri și joi, respectiv pe 25 și 26 octombrie, la Centrul de Permanență din Bocșa.

 

O nouă campanie de donare de sânge a avut loc zilele trecute!

Astfel, Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița a organizat pe parcursul a două zile campania de donare de sânge, intitulată „Să fii erou este în sângele tău”, la Bocșa.

Scopul creării noii campanii este de determina tot mai mulți oameni să doneze sânge, pentru a crește stocul de sânge, atât de necesar pacienților din spitale.

Menționăm că în fiecare zi, la nivel naţional este nevoie de minim 1.000 litri de sânge, iar o singura pungă de sânge ar putea salva trei vieți.

Astfel, toți cei care au dorit să doneze un strop de viață au avut această ocazie, în cadrul campaniei desfășurate la Bocșa, miercuri și joi, la Centrul de Permanență, alături de medicii Emil Bunda și Dinu Șerbănescu.

Donatorii au dreptul să primească, la cerere, bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o zi liberă de la locul de muncă sau o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

 

În ultima perioadă, astfel de colecte mobile au fost organizate și în alte localități din județ precum Oravița, Caransebeș, Oțelu Roșu și Bozovici.

Campania a putut fi organizată cu ajutorul partenerilor Asociația „Uniți reușim”, Primăria Orașului Bocșa, Electro Consult Caraș SRL și Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Cei care vor să doneze sânge trebuie să țină cont de anumite aspecte cum sunt:
-Nu pot dona sânge persoanele sub 18 ani sau cele peste 60 de ani, persoanele care au sub 50 de kg, persoanele care care suferă de boli precum hepatită, HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă sau de piele, persoanele anemice, persoanele hipo sau hipertensive, persoanele care poartă ochelari cu dioptrii +,- 4, persoanele care au consumat alcool cu 24 de ore înaintea donării, persoanele care au avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni, precum și femeile însărcinate, cele care alăptează și cele care se află la menstruație.

-De asemenea, intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile.

Post Author: Patricia Bușcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *